La 14 ani de la intrarea pe piata romaneasca, compania suedeza Medicover a deschis, luna trecuta, primul sau spital pe plan local, in urma unei investitii estimate anterior la circa 20 milioane de euro.
Spitalul este situat in cartierul Aviatiei din Bucuresti si cuprinde ca departamente: ambulator, neonatologie, maternitate, terapie intensiva, diferite specialitati medicale si chirurgicale, imagistica, pediatrie si primiri urgente si triaj.

In septembrie 2011, oficialii companiei declarau ca spitalul va avea 75 de paturi. Unitatea urmeaza sa fie inaugurata oficial in curand.

„Deschiderea in Bucuresti a noului spital european din cadrul grupului Medicover se bazeaza pe experienta celor doua spitale din Polonia”, potrivit reprezentantilor companiei. In Polonia, Medicover opereaza cel mai mare spital privat, in capitala.

Directorul medical al spitalului din Bucuresti este Petre Bratila, doctor in stiinte medicale si medic primar obstetrica-ginecologie. Primele operatii in cadrul spitalului au avut loc la finele lunii ianuarie, potrivit informatiilor de pe site-ul Medicover.

Furnizorii de servicii medicale private se intrec in deschideri de spitale

Prin deschiderea primul sau spital, Medicover intra in concurenta cu MedLife si Regina Maria, furnizori de servicii medicale private care au deja retele de spitale. MedLife controleaza sase spitale cu trei maternitati, iar Regina Maria detine sase spitale cu doua maternitati. In plus, in Bucuresti, spitalul Medicover va concura si cu spitalul Sanador, cu 290 de paturi, inaugurat in aprilie 2011.

Un segment de concurenta acerba va fi maternitatea. De exemplu, un pachet de nastere naturala costa la spitalul Medicover 6.765 lei. Spre comparatie, cel mai ieftin pachet de nastere in cadrul MedLife costa 7.000 lei. La Regina Maria, pretul unei nasteri naturale urca la 7.500 lei. Sanador are insa un pret mai mic, de 4.780 lei pentru o nastere naturala.

Anul trecut am asistat la o adevarata efervescenta pe piata spitalelor private. In total, au fost deschise noua spitale private, investitiile fiind de peste 130 de milioane de euro.

Planuri pentru un al doilea spital

Suedezii de la Medicover au in plan si deschiderea unui spital de 150-200 de paturi in zona Pipera din Bucuresti. Proiectul se afla in stand-by, evolutia sa depinzand de reforma din sistemul sanitar.

Medicover are in prezent o retea de 11 clinici, dintre care 5 se afla in Bucuresti. In plus, compania mai controleaza si reteaua de 13 laboratoare Synevo. Pentru 2011, oficialii Medicover au estimat afaceri de 30-35 milioane de euro, incluzand si Synevo. Medicover are peste 450 de medici si asistente.

Sursa foto: site-ul Medicover.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri