Volumul vanzarilor in Romania ale producatorului britanic de tigarete Gallaher a crescut, anul trecut, cu 34%, iar cota de piata a grupului s-a plasat in decembrie 2005 la 3,2%, rezultate notabile fiind consemnate de marcile St. George, Ronson si LD, potrivit raportului anual al companiei.

Compania nu precizeaza volumul si nici valoarea vanzarilor pe piata romaneasca. La sfarsitul anului 2005, Gallaher a deschis la Bucuresti o fabrica de tigarete, extinzandu-si activitatea in Romania de la distributie la productie. Volumul total al vanzarilor Gallaher pe plan mondial s-a majorat fata de 2004 cu 3%, la 175,8 miliarde de unitati. "Cresterea a fost impulsionata de avansul cotei de piata din Rusia, Kazahstan si Spania, state in care Gallaher are o prezenta indelungata.

De asemenea, grupul a facut progrese importante in ceea ce priveste Ucraina, Polonia si Romania, tari in care compania a investit recent, dar si pe principalele piete de export - printre care si Cehia, Slovacia, Ungaria si Lituania", se arata in raportul grupului britanic. Din punct de vedere valoric, vanzarile totale ale Gallaher au crescut cu 1,2% fata de 2004, la 8,2 miliarde de lire sterline.

"Strategia implementata a permis cresterea volumului vanzarilor, a veniturilor si a profitului, ceea ce a determinat majorarea profitului pe actiune cu 7,5%. Performantele din cadrul grupului, in principal din nordul, centrul si estul Europei si Comunitatea Statelor Independente, au contracarat conditiile de piata din unele tari europene", a declarat directorul executiv al companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si