Retailerul Profi, detinut de fondul de investitii polonez Enterprise Investors (EI), a spart gheata cu o prima achizitie pe anul acesta, cumparand cele sase magazine Al Comsib, controlate de familia Aldea din Sibiu.
Tranzactia, a carei valoare nu a fost facuta publica, face parte din strategia de dezvoltare a retelei Profi, care acum numara 113 unitati in 67 de localitati.

In acest sens, in toamna anului trecut, EI a injectat in lantul de magazine 10 milioane de euro, investitia totala putand atinge valoarea de 100 de milioane de euro in urmatorii ani.

„Magazinele pe care le-am preluat sunt foarte bune, reteaua a fost bine primita de consumatori”, a spus pentru wall-street.ro Cristian Nacu, partner la Enterprise Investors si membru al consiliului de administratie al Profi.

Potrivit acestuia, achizitia se potriveste foarte bine cu planurile de dezvoltare ale Profi, in conditiile in care retailerul nu detinea nicio unitate in Sibiu.

Negocierile au durat cateva luni, fara dificultati, mai spune Nacu.

„Ambele parti au inteles aceasta tranzactie ca pe o oportunitate”, a declarat Carel Bruseker, directorul financiar al Profi.

„Cu resursele de care am dispus, am dezvoltat reteaua Al Comsib (...) A venit vremea, insa, ca aceste magazine sa isi valorifice si mai bine potentialul”, a spus Ciprian Aldea, directorul general al Al Comsib.

In 2010, firma sibiana a inregistrat o cifra de afaceri de 37,2 milioane de lei, precum si pierderi de 1,1 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul Finantelor Publice.

Personalul magazinelor preluate va fi pastrat, au anuntat oficialii Profi, iar o vreme unitatile vor continua sa functioneze sub actualul nume. Mai tarziu, in cursul anului, va fi adusa si sortimentatia Profi, iar unele dintre cele ale Al Comsib vor fi mentinute, se arata intr-un comunicat de presa.

Consiliul Concurentei a aprobat aceasta tranzactie.

Cristian Nacu a mai precizat ca EI se uita in piata dupa alte oportunitati de preluare, in conditiile in care retailerul a anuntat, de curand, intentia de a deschide anul acesta 30 de magazine. In plus, retailerul va renunta la 4 magazine nerentabile; un prim magazin a fost deja inchis in afara Bucurestiului. In total, din cele 113 unitati, 20 sunt situate in Capitala.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. EI a preluat 100% din Profi in toamna lui 2009, printr-o tranzactie cifrata la 66 de milioane de euro.

Anterior, EI vanduse, contra 55 de milioane de euro, reteaua de magazine Artima catre retailerul francez Carrefour.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri