Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a afirmat ca in contextul majorarii permanente a pretului carburantilor si al anuntului Petrom privind profitul pe 2011, ar trebui luata in considerare o suprataxare a profitului companiilor petroliere, noteaza Mediafax.

Sova a spus ca anuntul facut de Petrom privind profitul de 400 de milioane de euro pe 2011 arata ca "in niciun caz" compania respectiva nu se afla intr-o situatie dificila.

"Ar trebui sa ne gandim la o suprataxare a profitului companiilor petroliere", a afirmat Sova.

PSD a solicitat, prin presedintele intermediul presedintelui Victor Ponta, implicarea Guvernului in stoparea majorarii preturilor la carburanti. Ponta a precizat, luni, ca asteapta inca un raspuns al Executivului la solicitarea lui, el afirmand ca "este in puterea Guvernului sa stopeze acest fenomen". De cealalta parte, Lucian Bode, ministrul Economiei, a declarat ca Guvernul nu are cum sa influenteze pretul carburantilor.

Grupul Petrom a inregistrat anul trecut un profit record in crestere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

In ultimul trimestru din 2011, Petrom a obtinut un profit de 838 milioane lei, in crestere cu 8% fata de perioada corespunzatoare din 2010, la vanzari de 6,39 miliarde lei, mai mari cu 17%, potrivit datelor financiare raportate miercuri, in standardele internationale de contabilitate - IFRS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Suspect pentru uciderea din Piata Constitutiei, eliberat mai devreme