Seful DIICOT Codrut Olaru a afirmat, vineri, ca in cazul Romgaz se va proceda la cercetarea, verificarea, punerea sub urmarire penala a tuturor celor implicati, inclusiv a celor cu responsabilitati in ministere, raspunzand unei intrebari privind cercetarea lui Adriean Videanu si Varujan Vosganian, informeaza Mediafax.
Intrebat daca, in ceea ce ii priveste pe fostii ministri ai Economiei, Adriean Videanu si Varujan Vosganian, DIICOT face cercetari, procurorul sef Codrut Olaru a declarat: "Vom proceda la cercetarea, verificarea, punerea sub urmarire penala, sub invinuire, a tuturor celor implicati.

Evident, daca sunt elemente si fata de cei care au avut responsabilitati in cadrul ministerelor in obtinerea acestor contracte, evident vom merge pana la capat. In masura in care sunt probe si pentru aceste persoane cu certitudine vom merge pana la capat".

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a afirmat, vineri, in conferinta de prezentare de bilantului institutiei pe anul trecut, ca institutia pe care o conduce vrea sa amplifice actiunile investigative in cauze ce au ca obiect securitatea economica a Romaniei, Olaru referindu-se la dosare privind tranzactiile cu gaze naturale si energie electrica.

Totodata, Codrut Olaru a spus ca cercetarile vor viza si persoanele din institutiile publice care au contribuit intr-un mod sau altul, direct sau indirect, la obtinerea preferentiala a unor contracte in domeniu.

Olaru a s subliniat faptul ca activitatea DIICOT a vizat si investigarea unor cauze complexe - in premiera - sub aspectul savarsirii infractiunii de subminare a economiei nationale prevazute de articolul 165 Cod penal.

Patruzeci de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sunt cercetate pentru complot si subminarea economiei nationale, de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri