Phil Stephenson a declarat: „Am venit astazi aici pentru ca vreau sa cred ca instantele din Romania vor urma spiritul si litera legii si daca este asa, prevederea legala de care beneficiez, aceea de „prezumtie de nevinovatie”, va fi respectata si imi voi dovedi astfel nevinovatia pentru toate capetele de acuzare. Pana in prezent, am cooperat pe deplin in timpul invetigatiei si voi continua sa o fac in ciuda abuzurilor incalificabile comise de procurori, carora am incercat prin toate mijloacele sa le punem capat, insa fara succes pana acum. Dar, pentru a trece mai departe, singura mea cerinta este ca procurorii sa aplice intocmai regulile si procedurile, si sa respecte protectia ce mi se cuvine in timpul procesului, protectie ce deriva din Constitutia Romaniei precum si din legile romanesti si internationale aplicabile in aceasta situatie. Sub nici o forma, procurorii nu s-au conformat acestor obligatii, procedand fara a urma procedurile legale de citare care prevad in acelasi timp si necesitatea acordarii unui timp suficient inainte de a programa audierea respectiva.”

Prin faptul ca s-a prezentat personal fara a i se cere sau a fi citat conform prevederilor legale la adresa sa permanenta, Phil Stephenson dovedeste inca odata ca cererea procurorilor de arest preventiv este nefondata, el nereprezentand o amenintare a ordinei publice si neincercind in nici un caz sa se sustraga investigatiilor. Acest demers al Parchetului General este inca un exemplu de atitudine abuziva si total gresita a procurorilor, care in ultimii doi ani au supus compania Rompetrol si pe unii dintre managerii acesteia la o permanenta si bine orchestrata hartuiala fiscala si judiciara, motivata politic. Parchetul General continua sa adopte masuri abuzive, ignorand prevederile legilor nationale si internationale, fara a raspunde pentru faptele lor decat in fata stapinilor lor politici.

In ciuda numeroaselor abuzuri comise de Parchetul General in timpul acestei investigatii, TRG si managementul sau vor continua sa coopereze si sunt hotarati sa-si apere nevinovatia cu tarie, atat in instantele romanesti cat si in cele internationale, pentru a demonta motivatiile politice evidente care se afla in spatele acestei investigatii. Avem incredere ca instantele din Romania vor respecta legea si vor ajunge la o decizie corecta atat astazi cat si in viitor, dovedind ca TRG si managementul acestuia nu au comis nici o ilegalitate.