Grupul de companii Dacris, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata de birotica si papetarie din Romania, a inregistrat anul trecut o crestere de 14% fata de anul anterior si o cifra de afaceri de 13,5 milioane euro. Unul din principalii factori de crestere au fost platformele online.
Pentru 2012 planurile Dacris se concentreaza pe cresterea cifrei de afaceri cu 7%. Cresterea se va baza pe dublarea capacitatii depozitului existent, pe diversificarea gamei de produse pentru segmentul copii si adolescenti, pe deschiderea a 4 noi filiale in tara, dar vizeaza si continuarea investitiilor in sectorul resurselor umane si in marketing. Suma totala investita in aceste planuri de dezvoltare ar putea ajunge la aproximativ 0,6 milioane euro.

“Anul 2012 va fi unul complicat. Pentru a avea succes ne bazam pe fructificarea oportunitatilor de pe piata si pe diferentiere pentru mediul in care operam”, a precizat Dan Fati, directorul general al companiei.

La nivelul intregii piete de birotica si papetarie, oficialii Dacris estimeaza un nivel stationar, cu cresteri minore.

Online-ul si personalizarea: motoare de crestere in 2011

Factorii care au generat evolutia pentru anul 2011 s-au legat de on-line si de eficientizarea relatiilor cu clientii. De mai mult de 10 ani, Dacris a lansat o platforma pentru comenzi online, care poate fi personalizata in functie de nevoile fiecarui client. Anul trecut, aceasta platforma a fost adaptata la evolutiile mediului on line din ultimii ani, numarul utilizatorilor fiind in continua crestere. In acelasi timp au fost lansate doua magazine specializate:rechizitelemele.net si pilotfrixion.ro, dedicate publicului larg.

“Am dorit sa cream un lant al eficientei. Nu mai oferim doar produse, mergem catre client in functie de necesitati cu solutii personalizate si cu sugestii prin care activitatile acestora sa capete la randul lor un plus de eficienta si un randament ridicat”, a mai mentionat Fati.

De asemenea, 2011 a fost anul in care investitiile Dacris au continuat in directia sustinerii strategiei de resurse umane si a serviciilor oferite clientilor. In 2009 grupul Dacris numara aproximativ 240 de angajati, iar in prezent compania are peste 280 de angajati.

O investitie importanta, de aproximativ 75.000 de euro a fost concentrata pentru modernizarea sistemului de pregatire a comenzilor prin achizitia unui soft nou si scanere performante, ceea ce a generat scaderea cu 25% a timpului de pregatire a comenzii, iar o alta directie s-a axat pe dezvoltarea de solutii de e-commerce personalizate pentru clientii corporate.

Dacris Impex este prezent de peste 17 ani pe piata romaneasca si este specializat in importul, distributia si comercializarea articolelor de birou si a produselor tiparite. In prezent compania are peste 280 de angajati.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri