Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, a investit anul trecut in Romania 330 milioane de euro in constructia de parcuri eoliene, se arata in raportul financiar pentru 2011 al companiei.
In 2010 investitiile companiei in constructia de parcuri eoliene au fost de 75 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Enel Green Power detine in Romania unitati eoliene cu o putere instalata totala de 269 MW, iar dupa ce finaliza un alt proiect, aflat in dezvoltare, va ajunge la o capacitate de 292 MW.

Compania a consemnat anul trecut, la nivel global, venituri de 2,52 miliarde euro, mai mari cu 11,3%, si un profit net de 408 milioane de euro, in scadere cu aproape 10%, in principal din cauza majorarii taxelor in Italia, se arata in raport.

Enel Green Power opereaza capacitati de productie a energiei care cumuleaza o capacitate de 7.079 MW, din care jumatate in turbine eoliene.

Grupul Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005 si are activitati de productie, distributie si furnizare a electricitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri