Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, va vizita astazi SC Electroputere Craiova. Actiunea are ca scop definitivarea strategiei de privatizare a societatii, informeaza un comunicat al AVAS.

In data de 9 februarie a.c., Guvernul a aprobat actul normativ initiat de AVAS, pentru schimbarea strategiei de privatizare a Electroputere. Masurile necesare pentru trecerea societatii in proprietate privata urmeaza a fi decise de Autoritate, in functie de situatia societatii si de interesul investitorilor.

AVAS detine un pachet de 62,82% din actiunile societatii. Pana acum, SC Electroputere Craiova a mai fost anuntata la privatizare de patru ori, fara a se finaliza insa cu incheierea unui contract de vanzare-cumparare. Ultima lansare la privatizare a avut loc in data de 21 noiembrie 2005, iar termenul initial de depunere a ofertelor a fost prelungit de patru ori.

Interes din partea A-TEC Industries

Compania austriaca A-TEC Industries si-a manifestat interesul pentru Electroputere. Presedintele holdingului austriac, Mirko Kovats, s-a intalnit vineri cu Razvan Orasanu si au discutat despre privatizarea societatii. Kovats a facut in aceeasi zi si o vizita tehnica la Electroputere. El si-a exprimat intentia de preluare a societatii, insa in anumite conditii.

Problema societatii este datoria de 30 de milioane de euro pe care o are catre stat, sustin austriecii. De asemenea, investitorii au apreciat ca personalul este supradimensionat (3.000 de salariati), din moment ce societatea functioneaza la circa 20-30% din capacitate si are nevoie de un program de restructurare si de o infuzie de capital.

Electroputere SA a fost fondata in anul 1949 pentru a produce echipamente electrotehnice de curenti tari pentru energetica si transport feroviar. In 1990, compania s-a divizat in 7 societati comerciale. A devenit societate de tip holding in 17 august 1994.

A-TEC Industries AG a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro. Grupul desfasoara activitati de productie in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, precum si in China, India si SUA. A-TEC Industries este in prezent angajata intr-un proces major de extindere si dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri