A-TEC Industries AG este interesat sa cumpere Electroputere Craiova

Presedintele holdingului austriac A-TEC Industries AG, Mirko Kovats, si-a exprimat, intr-o intalnire avuta cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, dorinta de a cumpara actiunile societatii Electroputere Craiova, dar numai in anumite conditii, informeaza un comunicat al Directiei de Comunicare si Relatii Publice AVAS.

Potrivit comunicatului, problema societatii Electroputere Craiova este in prezent datoria de 30 de milioane euro pe care o are catre stat, conducerea AVAS urmand sa analizeze posibilitatile de solutionare a acestei probleme. De asemenea, societatea lucreaza la circa 20-30 la suta din capacitate si are nevoie de un program de restructurare si de o infuzie de capital. Investitorii austrieci au apreciat ca personalul este supradimensionat, la Electroputere fiind angajati 3.000 de oameni.

Pana acum, SC Electroputere Craiova a mai fost anuntata la privatizare de patru ori, prin ofertarea intregului pachet de 62,8 % din actiunile societatii, fara a se finaliza cu incheierea unui contract de vanzare- cumparare.

In data de 9 februarie 2006, Guvernul Romaniei a aprobat actul normativ initiat de AVAS, pentru schimbarea strategiei de privatizare a Electroputere SA Craiova. In prima etapa a acestui proces a fost revocata oferta AVAS, cu restituirea integrala catre potentialii ofertanti a sumelor platite. Urmeaza ca Autoritatea, in functie de situatia societatii si de interesul investitorilor, sa decida asupra masurilor ulterioare necesare pentru trecerea in proprietate privata. Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, va vizita astazi societatea, cu scopul definitivarii strategiei de privatizare a societatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri