Producatorul de aluminiu Alro Slatina va investi circa 25 milioane dolari pentru retehnologizarea companiei, informeaza Rompres. In ultimii trei ani, Alro a investit 145 de milioane de dolari in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. In 2005, investitiile au depasit 25 de milioane de dolari.

'Echipamentele care trebuie inlocuite au o vechime de peste 30 de ani si sunt mai putin eficiente comparativ cu cele moderne', a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Dobra, citat de Rompres, care a adaugat ca Alro poarta negocieri in acest sens cu cele mai importante companii internationale din domeniul proiectarii si fabricarii de trafo-redresori.

In perioada 2002- 2005, compania a platit taxe si impozite de circa 100 de milioane de dolari catre bugetul statului, iar pentru programele de responsabilitate sociala au fost alocati 1,3 milioane de dolari.

Alro a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 1,618 miliarde RON si un profitul net preliminar de 118,22 milioane RON. Compania produce aluminiu primar si aliaje pe baza de aluminiu, capacitatea sa de productie instalata fiind de peste 260.000 de tone anual. Principalele piete de desfacere pentru aluminiul produs la Alro sunt Uniunea Europeana (Italia, Grecia, Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria etc.), Turcia, tarile din zona Balcanilor. Compania exporta, de asemenea, in Statele Unite, Israel, Coreea de Sud si Arabia Saudita.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Reportaj la fabrica Letea: ruina unui simbol al epocii de aur