Posta Romana ofera clientilor posibilitatea de a folosi serviciul äPlata la destinatieö pentru trimiterile Prioripost cu continut marfa, expediate de persoanele juridice sau fizice autorizate catre destinatari care au domiciliul in localitati resedinta de judet.
Prioripost este serviciul de curierat rapid intern al Postei Romane prin care pot fi expediate documente si colete. Greutatea maxima pentru coletele obisnuite este de 15 kg, iar pentru cele cu un continut indivizibil se accepta o greutate de maxim 20 kg.

Timpii de circulatie garantati pentru trimiterile Prioripost sunt a doua zi intre localitatile din mediul urban si 36 ore, intre localitatile din mediul rural sau intre cele din mediul urban si rural , de luni pana vineri, in conditiile respectarii orei limita de prezentare. In zilele de sambata se asigura distribuirea in toate localitatile urbane.

Pentru documentele financiare sau fiscale Posta Romana ofera servicul ôPrioripost cu valoare declarata fixaö, iar pentru distribuirea facturilor fiscale clientii pot utiliza serviciul special ôPrioripost facturiö.

Prin ôPrioripost cu valoare declarata fixaö pot fi expediate declaratiile de impozit pe profit, bilantul contabil, declaratia privind impozitul pe salarii, decontul de TVA, cereri de rambursare a TVA , ordinele de plata, documentele solicitate de inspectoratele teritoriale de munca etc.

Serviciul äPrioripost facturiö asigura prelucrarea, transportul si livrarea trimiterilor care contin documente, facturi fiscale, avize de insotire a marfii sau a trimiterilor marfa insotite de aceste documente si returarea la expeditor a documentelor semnate si stampilate, in conditii de deplina securitate si confidentialitate. Acest serviciu este oferit in prezent de subunitatile de posta rapida din localitatile resedinta de judet si municipiul Bucuresti, urmand ca pe parcursul anului 2006 reteaua sa se extinda.

Toate trimiterile Prioripost pot fi depuse la ghiseele postale specializate sau pot fi preluate de la domiciliul/sediul expeditorului printr-un apel telefonic (serviciu la cerere) sau pe baza de contract. In acest ultim caz, preluarea si distribuirea trimiterilor postale se pot face la orele stabilite de client.

Compania Nationala Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale. Compania este organizata in zece directii regionale, 41 de structuri judetene, trei sucursale specializate si o filiala. Posta Romana este operatorul cu cea mai mare retea de retail din tara, formata din peste 7.100 de subunitati postale, dintre care 1.100 informatizate si peste 500 incluse in VPN. Posta Romana livreaza corespondenta la peste 7.500.000 de adrese si ofera clientilor, pe langa serviciile traditionale, servicii bazate pe cele mai noi tehnologii, care asigura transmiterea securizata a banilor, incasarea facturilor la utilitati, prestarea serviciilor bancare si chiar transmiterea de mesaje de la casute de e-mail la adrese postale.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri