Eco-Rom Ambalaje, organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiilor de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a investit circa 8 milioane de euro in colectarea selectiva, cu 17% mai mult decat in 2010.
Mai precis, anul trecut compania a valorificat aproape 355.000 de tone din cantitatea de ambalaje puse pe piata de companiile afiliate sistemului „Punctul Verde" (simbol international care semnaleaza cumparatorului ca firma producatoare sau importatoare s-a angajat sa indeplineasca obligatiile de reciclare si valorificare a cantitatilor de ambalaje puse pe piata), adica 57%, obiectiv impus prin legislatie.

„Aceste rezultate se datoreaza cresterii aportului financiar realizat de Eco-Rom Ambalaje in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, investitii care s-au ridicat anul trecut la aproximativ 8 milioane de euro, cu 17% mai mult fata de anul precedent. 83% din aceasta suma reprezinta cheltuieli pentru serviciile de colectare, transport si sortare a deseurilor de ambalaje realizate de companiile de management – colectori si operatori de salubritate", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de organizatie.

Cantitati colectate de la populatie




Numarul clientilor Eco-Rom Ambalaje a crescut cu 27%, pana la peste 2.300 de companii, la finele lui 2011. Pe de alta parte, cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala a scazut usor, ca urmare a reducerii consumului.

In 2011, au fost puse pe piata 613.178 tone de ambalaje, comparativ cu 617.103 tone de ambalaje puse pe piata in 2010, cantitatile de ambalaje situandu-se, in continuare, sub nivelul anilor 2006-2007.

„Pentru anul 2012, obligatiile de reciclare pentru ambalaje ce revin producatorilor sunt si mai mari decat in anul precedent, atingand nivelul maxim de crestere conform legislatiei nationale si celei europene, dupa cum urmeaza: obiectivul total de reciclare creste de la 50% la 55%, iar pentru obligatiile pe tip de materiale, cresterile se inregistreaza la PET – de la 42% la 55%, la sticla – de la 54% la 60%, iar la aluminiu – de la 17% la 21%", se mai arata in comunicat.

Organizatia estimeaza pentru 2012 o cifra de afaceri in crestere cu 10%, pana la aproximativ 12 milioane de euro, pe fondul cresterii numarului de locuitori arondati la sistemul de colectare operat de companie, conform unor declaratii anterioare.

Eco-Rom Ambalaje are ca actionari mari companii din industria produselor de larg consum, precum Coca-Cola HBC Romania, Heineken Romania, Mars Romania, Quadrant-Amroq Beverages, Titan, Ursus Breweries sau Unilever South Central Europe. Eco-Rom Ambalaje preia obligatia acestora de reciclare si valorificare a deseurilor provenite din ambalaje.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri