Service-ul auto, companiile de constructii si patiseriile sunt afacerile preferate de tinerii care au hotarat sa isi infiinteze SRL-D-uri si astfel sa beneficieze de facilitatile oferite de statul roman prin programul de stimulare a tinererilor intreprinzatori, cum ar fi scutirea de contributii salariale pentru 4 angajati si chiar finantari nerambursabile care pot ajunge la 10.000 euro.
Potrivit datelor transmise wall-street.ro de catre Registrul Comertului, pe plan local s-au infiintat peste 3.800 de SRL-D-uri, pana la finalul lunii ianuarie 2012. Din acestea, cele mai multe au fost in Bucuresti 392 de firme debutant infiintate. Urmatorele judete dupa numarul de firme-debutante infiintate este Cluj, cu 301 , si Brasov cu 179. Urmatoarele doua judete sunt Dolj si Bihor cu peste 150 de firme fiecare.
Pe ultimul loc ca SRL-D-uri infiintate a fost judetul Giurgiu cu 25 de afaceri infiintate de tineri. La coada clasamentului se afla si Ialomita si Calarasi cu cate 26 de firme debutante.

Pana in prezent numarul SRL-D-urilor infiintate a ajuns la 4.400, potrivit datelor transmise de Dumitru Nancu, vicepresedintele AIPPIMM. Din acesta peste 540 sunt in decontare, rata de absorbtie fiind de 99,8%.

Ce tipuri de afaceri s-au infiintat?


Intretinerea si repararea autovehiculelor a fost codul CAEN cu cele mai multe firme inregistrate, 272, urmeaza apoi lucrarile de constructii, cu 204 de firme, si fabricarea painii si a prajiturilor/ produselor de patiserie cu 172 de firme.

Restaurantele sunt urmatoarea afacere in preferintele tinerilor cu 144 SRL-D-uri si transporturi rutiere de marfuri se plaseaza pe locul 5 cu 139 de firme infiintate cu acest obiect de activitate.

Comertul cu amanuntul, in special de produse alimentare, bauturi si tutun a atras 134 de tineri, iar activitatile de consultanta si management 95.

Comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau Internet a atras 92 de tineri si 90 de afaceri au fost infiintate in domeniul confurii si altor activitati de infrumusetare.

Agentii de publicitate au fost infiintate de 73 de tineri.

Din cele peste 4.400 de firme infiintate, ca urmare a programului guvernamental au fost radiate doar 17.

Mai putin de jumatate din SRL-D-urile infiintate anul trecut, 1.256 de firme, si-au depus planurile de afaceri pentru a obtine finantare pe site-ul Agentiei pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri, in 2011. Anul acesta si-au depus deja planurile de afaceri 351 de firme.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri