Se trezeste si ajunge la birou foarte devreme si nu se culca inainte de miezul noptii. Pana aici nimic deosebit…pentru ca un astfel de program il au majoritatea managerilor. Insa anul acesta, Bertolt Daems, un olandez in varsta de 39 de ani care detine o companie de consultanta, este si presedintele Junior Chamber International (JCI), una dintre mai mari organizatii globale pentru sprijinirea anterprenoriatului, calitate in care trebuie sa viziteze intre 70-80 de tari pana la finalul lui 2012.
Bertolt Daems este un antreprenor in varsta de 39 de ani care a inceput sa lucreze pe cont propriu in 2000, in prezent conducand in Olanda o companie de consultanta cu sase divizii si cu afaceri de circa sase milioane de euro anul trecut.

De obicei se trezeste in jur de 6.30, mananca, iar la sapte pleaca spre birou. La opt incepe sa lucreze si termina 12 ore mai tarziu. La noua seara ajunge acasa sau la hotel, ia cina, se uita pe lucrurile pe care le are de facut a doua zi si in jurul de 12 noaptea merge la culcare.

Asa arata o zi din viata antreprenorului cand se afla in Olanda si cand se ocupa doar de businessul sau si de familie.

Insa, de la inceputul lui 2012 a preluat conducerea JCI si trebuie sa viziteze nu mai putin de 70-80 de tari in acest an, in fiecare tara stand intre doua si patru zile. Practic, intr-o luna ii raman aproximativ doua-trei zile libere pentru a merge acasa. Comparativ, in anii anteriori, calatorea intre o luna si doua luni in interes de afaceri. Atunci cand ajunge in Olanda, o zi este pentru companie si o zi pentru sotie si cei trei copii (doi baieti si o fata). In unele tari poate merge insa si cu sotia.

Pana acum seful JCI a vizitat Taiwan, Hong Kong, SUA (de trei ori), Japonia, Brazilia, Uruguay, Olanda, Anglia, Scotia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Romania, Italia si Franta, Surinam, Curaçao, Haiti, Puerto Rico si Filipine.

Cum reuseste sa isi conduca afacerea?

Daems spune ca desi din ianuarie calatoreste prin toata lumea, programul sau de lucru este la fel ca in anii anteriori. Se trezeste tot la 6.30 dimineata, dupa care urmeaza diferite intalniri cu membri sau parteneri ai JCI din tara pe care o viziteaza. In jurul orei noua seara participa la evenimentele de gala ale organizatiei, totul terminandu-se in jur de ora 23. Dupa ce ajunge la hotel isi verifica e-mailul, vorbeste cu colegii sai din Olanda (asta daca fusul orar ii permite), se pregateste pentru a doua zi si pe la miezul noptii se culca.

“Acum in jur de 14-16 ore din zi le dedic JCI si una sau doua ore pentru companie”, explica olandezul.

In lipsa lui este un consiliu care conduce compania, iar la fiecare 2-3 zile Daems ia legatura cu acestia prin Skype sau telefon.

“Comunicam zilnic pe e-mail. Daca este ceva ce trebuie sa fac neaparat, ei imi dau un mesaj si cat de curand ii sun”, mai spune managerul.

Chiar daca acum are doar cateva minute libere pe zi, spune ca ar reperta oricand aceasta experienta. Presedintia JCI poate fi detinuta de o persoana timp de un an.

Daca in perioada in care nu era seful organizatiei de anterprenoriat ii placea sa citeasca sau sa joace golf atunci cand era liber, acum as vrea ca in timpul in care ii mai ramane sa nu faca nimic sau sa se plimbe.

Ce cred copiii lui despre faptul ca viziteaza intr-un an aproape jumatate din tarile lumii?

“Baietii, care au aproape sase ani, ma intreaba intotdeauna despre copiii din tarile in care calatoresc. Despre ce fel de viata au, daca au mancare, apa, jucarii, casa. Am pus o harta a lumii in camerele lor si ei ma urmaresc de acolo. Uneori vorbim pe Skype sau prin mesaje”, explica seful JCI.

Cine este Bertolt Daems:

Bertolt Daems este un antreprenor in varsta de 39 de ani care a inceput sa lucreze pe cont propriu in 2000, in prezent conducand in Olanda o companie de consultanta cu sase divizii si cu afaceri de circa sase milioane de euro anul trecut.

Estimeaza ca afacerea sa va creste anul acesta la circa opt milioane de euro, dar spera ca businessul s-ar putea majora si mai mult. In prezent are 35 de angajati si in jur de 120-150 de colaboratori cu contracte intre unu si trei ani. Totodata, antreprenorul are clienti in Olanda, Asia, Africa si spera ca in urmatoarea perioada sa se extinda in Europa de Est si SUA.

Cititi si: Seful uneia dintre cele mai mari asociatii pentru antreprenoriat din lume: Nu cresteti prea repede
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri