Companiile OZ Minerals (Australia), Roman Cooper Corp. (Canada), Dundee Holding (Olanda) si Ellatzite Med Ad (Bulgaria) sunt interesate sa participe la licitatia de vanzare a Cupru Min Abrud, a declarat vineri seful OPSPI, Florin Vladan, informeaza Mediafax.
"Licitatia cu strigare va avea loc luni", a precizat Vladan.

Pretul de pornire a licitatiei a fost stabilit anul trecut la 263,28 milioane lei (60,6 milioane euro).

Cupru Min, cu activitati de extractie la Rosia Poieni (judetul Alba), are un capital social de 24,18 milioane de lei si este controlata in totalitate de Ministerul Economiei. Exploatarea Rosia Poieni concentreaza peste 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Statul a incercat de mai multe ori sa vanda Cupru Min, prima oara in 2008. Anul trecut, Ministerul Economiei a scos din nou la licitatie compania, cu intentia de a vinde integral actiunile pe care le detine, dar a amanat procedura pentru 26 martie 2012.

Licitatia va fi organizata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), organism din structura Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat la inceputul saptamanii pentru MEDIAFAX ca eventualul cumparator al Cupru Min va trebui sa isi asume obligatii de mediu de peste 90 milioane de euro.

Oz Minerals este o companie australiana cu activitati in principal in Austrialia si Cambodgia. Compania opereaza mine de cupru si aur.
Dundee Holding exploateaza cupru, aur si argint in Bulgaria, Namibia, Canada si Armenia, iar Ellatzite produce aur si cupru in Bulgaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri