Potrivit unui comunicat al grupului Tenaris remis Rompres, veniturile din exploatare s-au cifrat la 1,948 miliarde dolari, in crestere cu 140 la suta fata de 2004, iar veniturile nete au urcat cu 72 la suta, pana la 1,388 miliarde dolari.

Profitul net al actionarilor s-a situat la 1,277 miliarde dolari, mai mare cu 63 la suta fata de anul anterior, castigul pe actiune fiind de 1,08 dolari, comparativ cu 0,66 dolari in 2004.

Indicatorul EBITDA (profitul inainte de impozitare si deducerea dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor) s-a cifrat la 2,162 miliarde dolari, in crestere cu 141 la suta fata de anul 2004, cand s-a cifrat la 898 milioane dolari. Marja EBITDA a crescut la 32 la suta, raportat la vanzarile nete, fata de 22 la suta in anul precedent.

"Data fiind cresterea inregistrata de activitatea de forare a petrolului si a gazelor naturale, in special in ceea ce priveste mediile de exploatare complexe s-a constatat o crestere a vanzarilor la produsele noastre din varful de gama cum ar fi conexiunile premium, o calitate deosebita pentru functionare in mediu acid si cu presiune mare, folosite in medii mai adanci si mai corozive precum si tevi pentru linii speciale aflate in largul apelor, pentru aspersoare si conducte. Vanzarile nete de tevi fara sudura, care au reprezentat 76 la suta din totalul vanzarilor nete, au inregistrat o crestere de 57 la suta, principalele zone de crestere fiind Orientul Mijlociu si zona Africii. in egala masura, a fost un an bun si pentru comercializarea de tevi sudate, inregistrandu-se cereri importante de tevi sudate pentru constructia de gazoducte pe pietele regionale din Brazilia si Argentina", se arata in comunicatul grupului Tenaris.

Tenaris este cel mai important producator si distribuitor mondial de tevi din otel fara sudura, care ofera in acelasi timp servicii de intretinere, stocare si distributie de tevi pentru industria petroliera, mecanica, a gazelor si energiei, precum si unul dintre cei mai importanti furnizori de tevi sudate din America de Sud. Grupul Tenaris a intrat pe piata romaneasca in vara anului 2004 prin achizitia companiei Tubman International, care avea in portofoliu Silcotub Zalau, Tubinox Bucuresti si Laminorul Braila - aceasta din urma fiind cedata ulterior AVAS. In mai 2005, Tenaris a achizitionat si un pachet de 97% din actiunile combinatului siderurgic Donasid Calarasi prin intermediul unor tranzactii in valoare de 37 de milioane de euro.