Se trezeste dis de dimineata, poate "prea devreme", si dedica multe ore din zi lucrului la birou. Vezi cum arata o zi din viata lui Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, unde prefera sa ia masa si ce ii place sa faca in putinul timp liber pe care il are.
"Din pacate, am o problema - ma trezesc prea devreme, la 5.30-6. La 6.30 imi trezesc fetita, care, ma rog, acum este domnisoara. La mine, este deja un ritual, o fac de 10 ani", spune Burcea.

Intre orele 6 si 6.30 citeste presa.

"Citesc urmatoarele ziare tiparite: Evenimentul Zilei, Jurnalul National si Libertatea. Citesc si wall-street.ro si HotNews.ro. In paralel, evident, urmaresc stirile. Am carnet de notite in trei locuri in casa, chiar si in baie, sa imi notez ideile", detaliaza el.

In jurul orei 7.45, omul de afaceri pleaca spre birou, unde petrece 9-10 ore.

"La ora la care plec de acasa traficul e redus. Este, parca, un Bucuresti paralel. Bucurestiul, in general, ma apasa, e intoxicat de masini, de gaze, de fum, e greu de suportat. Daca ar fi sa traiesc in alt oras mare, as trai la Viena. Altfel, intr-un sat toscan, aproape de mare. La 8-8.15, sunt la birou. In medie, lucrez 9 ore. Incerc sa ajung acasa la ora 18, sa pot manca pana in ora 19. E greu cu kilogramele. Intre 8 si 9 imi scriu emailurile, pe baza notitelor facute de dimineata", continua Burcea.

Intr-o zi obisnuita de munca, Alin Burcea isi stabileste reuniuni interne si intalniri externe pentru aproximativ 4 ore. Ca orice om de afaceri cu afaceri in turism, Burcea calatoreste mult, pana la trei luni pe an.

In timpul liber ii place sa urmareasca un film. Se declara cinefil.

"In timpul liber, seara, dupa ce mananc, mai fac bicicleta sau masaj, imi citesc e-mail-urile, si ma uit cu sotia la un film bun. Sunt cinefil. E foarte frumos sa iti inchei seara, sa fie liniste, sa iti pui, la ora 21, un film bun. Am norocul sa stau la casa, e liniste", spune Burcea.

Cand serveste masa in oras prefera restaurantele La bonne bouche, Chez Tony si Trattoria Il Calcio.

"Ma simt bine, atmosfera buna, relaxanta, mancare buna, oameni draguti", apreciaza Alin Burcea.

Burcea crede in social media si este prezent pe toate site-urile de socializare.

"Cred in vanzarea online. Cu asta ma ocup, vand excursii. Am pagina Facebook, atat personala, cat si de firma. Paralela 45 este prezenta pe Facebook, pe Twitter, are blog. Blog am si eu", afirma Burcea.

Cand vine vorba de timp liber, Alin Burcea afirma ca l-ar folosi pentru a manca de pranz si ar face putina miscare.

"Am o activitate prea statica", a incheiat seful de la Paralela 45.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri