Producatorul de materiale de constructii Cars Tarnaveni (CARS), al carui actionar principal este omul de afaceri Gheorghe Calburean, a cerut insolventa intr-un dosar depus marti la Tribunalul Mures, dupa ce in ultimii ani a inregistrat pierderi de cateva milioane de lei.
Astfel, firma se afla in imposibilitatea de a plati furnizorii de utilitati, forta de munca si obligatiile fiscale, precum si creditele bancare.

"Toate acestea, coroborate cu inregistrarea treptata de creante litigioase, au dus la imposibilitatea de a continua productia (...) De asemenea, precizam ca furnizorii au declansat proceduri de conciliere, somatii de plata, cereri de chemare in judecata, executare silita, bugetul de stat a dispus masurile asiguratorii asupra conturilor astfel ca la acest moment starea societatii este precara", se arata in cererea depusa de Cars Tarnaveni.

Firma avea la finele anului trecut datorii de 31,31 milioane lei si o pierdere de 8,7 milioane lei, precizeaza Mediafax.

Calburean detine 45,06% din capitalul Cars, alta persoana fizica, Dorel-Cornel Vultur, are o participatie de 13,13%, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului controleaza 4,91% din actiuni.

Actiunile producatorului de materiale de constructii se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, iar cel mai recent transfer a fost realizat vineri, la 0,13 lei pe unitate, in scadere cu 48% fata de cotatia de referinta. La acest pret, firma are o capitalizare de 1,57 milioane de lei.

Titlurile Cars au fost suspendate marti de la tranzactionare, din cauza cererii de insolventa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri