Piata caloriferelor este intr-o continua expansiune. Tot mai multi oameni isi schimba radiatoarele sau isi monteaza modele de top in casele nou-construite sau in cele reamenajate.
Dupa explozia de care s-au bucurat aparatele de aer conditionat sau centralele termice anul trecut, acum a venit randul caloriferelor din generatia noua. Tot mai multi oameni isi schimba radiatoarele, fie ca s-au plictisit de cele vechi, fie ca isi reamenajeaza sau chiar isi construiesc alte locuinte.

CRESTERE.

"2004 a fost un an bun, in care vanzarile au crescut cu peste 30% fata de 2003", declara Vasile Bugan, director la firma Calorex, prezent la Romtherm 2005. El mai spune ca cele mai cumparate produse sunt caloriferele, care costa intre 46 de euro si 73 de euro, desi preturile gamei variaza intre 24 de euro si 147 de euro. Si Radox, unul dintre producatorii de radiatoare de otel pe piata romaneasca, a inregistrat cresteri de circa 40% in 2004 fata de 2003.

PROGNOZA.

Estimarile arata ca piata va creste si-n 2005, cu procente cuprinse intre 10% si 30%. Mai mult a aparut chiar si o cerere pentru radiatoare de lux. Acestea sunt din inox si au o durata de viata de peste 100 de ani si sunt ideale pentru vile sau case. Ele se pot gasi la un pret promotional de 650 de euro, un radiator mic, sau de 1.000 de euro unul mare.

PROMOVARE.

Majoritatea expozantilor prezenti la Romtherm practica pe perioada targului preturi promotionale, un motiv in plus ca expozitia de la Romexpo sa fie vizitata. Aceasta este deschisa in perioada 1-5 martie 2005, iar intrarea este libera. Pe o suprafata de 17.000 mp expun peste 250 de firme, din care 67 straine. Se gasesc tot felul de aparate de racire sau incalzire a locuintelor, inclusiv centrale termice, aparate de aer conditionat, toate tipurile de calorifere si robineti, precum si o multitutdine de modele de armaturi sanitare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri