Conform Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, societatea Electroputere Craiova va intra in proces de restructurare, operatiune care va fi finalizata pana la finele lunii iunie a anului 2006 si va fi insotita de disponibilizarea a 600 de angajati. "Societatea va intra intr-un proces de restructurare prin comasarea activitatilor de productie pe principii de eficienta economica. Anul trecut, cea mai eficienta a fost fabrica de locomotive.

Procesul de restructurare va trebui sa se incheie cel mai tarziu la sfarsitul lunii iunie 2006, iar numarul salariatilor disponibilizati este de 600" au afirmat reprezentantii AVAS. Angajatii care vor fi disponibilizati vor primi, in functie de vechime, intre 20 si 24 de salarii compensatorii. Razvan Orasanu, presedintele AVAS, a vizitat, luni, societatea din Craiova. "Pentru a alege cea mai buna solutie de privatizare, presedintele AVAS va discuta cu reprezentantii tuturor companiilor care si-au manifestat vreodata interesul pentru Electroputere Craiova - DAB Grecia, Bombardier Suedia si Siemens Germania", au declarat reprezentantii.

La primele incercari de privatizare a Electroputere, din anul 2001, s-au aratat interesate de preluarea societatii companiile americane General Motors si General Electric, precum si cele germane Siemens si Karsdorfer. Oficialii AVAS sustin ca holdingul austriac A-TEC Industries va transmite institutiei, pana la finele saptamanii, o scrisoare de intentie ferma pentru preluarea firmei din Craiova.