Vestul si nord-vestul tarii sunt regiunile care stau cel mai bine la capitolul achizitionarii centralelor termice datorita sistemului buy-back, potrivit datelor Ariston Thermo Romania, unul din cei mai importanti producatori de profil de pe piata locala.
„In cazul programului de buy-back, demarat de Ariston in 2011, aproximativ 60% din vanzari au fost realizate in aceste regiuni, aici fiind cel mai vechi parc de centrale termice, deoarece aceasta zona a fost printre primele din tara ce a adoptat acest sistem de incalzire in urma cu peste 10 ani”, a declarat Catalin Draguleanu, director de vanzari al Ariston Thermo Romania.

Cresteri importante in ceea ce priveste inlocuirea centralelor termice s-au observat in 2011 si in Moldova, dar si in Bucuresti, cu toate ca in aceste zone parcul de centrale este mult mai nou comparativ cu Transilvania. Aceasta tendinta arata astfel ca romanii sunt tot mai tentati sa renunte la aparatele invechite pentru a alege unele cu eficienta ridicata.

Crestere de 11% a vanzarilor prin programul buy-back

Derulate prin programul national buy-back la centrale, vanzarile filialei locale a grupului italian Ariston Thermo au reprezentat circa 11% din totalul vanzarilor inregistrate

“Dupa ce in 2010 am realizat vanzari de aproximativ 5.000 de unitati prin intermediul programului de stimulare a inlocuirii parcului de centrale vechi, in 2011 cifra se apropie de cca. 6.000 de unitati”, a declarat Catalin Draguleanu.

Potrivit declaratiilor sale, in ultima perioada, romanii care decid inlocuirea centralelor termice sunt informati si inteleg beneficiile unor tehnologii noi, fiind dispusi sa aloce resurse financiare suplimentare pentru a achizitiona un produs din noua generatie.

„Intalnim astfel tot mai des tendinta de aliniere la obiceiurile de achizitie din tarile vestice. Cumparatorii locali de centrale se indreapta tot mai mult catre sistemele in condensare care, dincolo de functiile ce aduc un impact redus asupra mediului inconjurator, au avantajul reducerii consumului de gaz cu pana la 35%”, a mai spus reprezentantul companiei.

Aceasta tendinta se poate observa si in vanzarile Ariston prin programul buy-back, numarul centralelor in condensare achizitionate in 2011 fiind dublu comparativ cu anul precedent.

In ceea ce priveste noul program de inlocuire a centralelor vechi, reprezentantul Ariston a subliniat ca, in acest an reducerile acordate pot ajuge pana la 800 lei.

„Unul dintre motivele pentru care am decis continuarea programului de Buy Back si in acest an este tendinta de crestere naturala a pietei de inlocuiri, clientii avand astfel posibilitatea de a inlocui un produs vechi, uzat si care consuma mult cu unul de ultima generatie, mult mai economic, mai performant si care ofera un confort sporit”, a mai afirmat Draguleanu.

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri