Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, vineri, la Suceava, ca asocierea producatorilor agricoli va permite ca agricultura sa devina "un motor de dezvoltare constant", subliniind ca "asocierea nu a omorat pe nimeni", transmite corespondentul Mediafax.
Fuia a spus, in cadrul unei intalniri cu specialisti in agricultura si primari din judetul Suceava, ca asocierea producatorilor agricoli este esentiala pentru dezvoltarea acestui sector.

El a dat ca exemplu judetul Suceava, care este un mare producator de cartofi, dar pe suprafete mici, sustinand ca producatorii ar trebui sa se asocieze, sa aiba depozite si sa negocieze astfel cu marile lanturi de supermarket-uri.

"Niciun supermarket nu cumpara cu sacosa", a spus Fuia, care a mentionat ca in lipsa unei asocieri a producatorilor se importa foarte mult.
El a subliniat importanta Grupurilor de Actiune Locala care vor fi finantate in perioada 2014-2020 cu cate trei milioane de euro din fonduri europene si vor putea finanta proiecte de pana la 200.000 de euro, precum depozite sau ferme, proiecte care vor putea fi benefice pentru asocierea producatorilor.

"Sa nu mai vindem de la portbagaj sau in pietele de duminica", a spus Fuia.

El considera ca asocierea este importanta pentru ca agricultura sa fie "un motor de dezvoltare constant".

"Asocierea nu a omorat pe nimeni. Asocierea creeaza avantaje. Asa facem din agricultura un motor de dezvoltare constant", a spus ministrul.
Fuia a subliniat ca daca 2011 a fost an agricol foarte bun in sectorul vegetal, Guvernul are ca prioritate si zootehnia pentru a se face un "export inteligent", cu valoare adaugata.

Ministrul a spus ca in domeniul zootehniei, si in special al bovinelor pentru carne, Romania este deficitara, dar are un mare potential pentru export.

"E loc de mult mai mult", a mai spus Stelian Fuia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri