Procesul de privatizare al fabricii brasovene Tractorul SA este in plina derulare, compania indiana Mahindra&Mahindra aflandu-se in pole position pentru a deveni noul proprietar al celei mai mari fabrici de profil din Romania. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat printr-un comunicat de presa incheierea contractului observator cu compania indiana, prin intermediul caruia potentialul cumparator va monitoriza activitatea societatii pe tot parcursul negocierilor si a definitivarii contractului de vanzare-cumparare.

Problema ajutoarelor de stat pe care Mahindra&Mahindra le solicita a ramas insa in discutie. Indienii au conditionat preluarea fabricii brasovene de garantarea unui numar minim de comenzi din partea statului si de mentinera subventiei pentru tehnica agricola aprobata de Guvern prin ordonanta de urgenta.

Oficialii AVAS au declarat ca vor fi depuse toate eforturile pentru obtinerea celei mai bune solutii pentru societatea brasoveana si salariatii acesteia, viitorul companiei Tractorul avand un impact economic si social asupra intregii regiuni. Atunci cind se va ajunge la o intelegere asupra clauzelor contractuale, etapa urmatoare va fi negocierea acordului social cu sindicatele. Orice declaratie nechibzuita, facuta intr-un moment delicat al negocierilor, pune societatea intr-o pozitie nefavorabila in relatiile acesteia cu creditorii si poate conduce la o situatie dificila, cum s-a intamplat in cazul New Holland. Cei care sunt tentati sa le faca trebuie sa isi asume si consecintele., a declarat Presedintele AVAS, Razvan Orasanu.

Recent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si-a dat acordul cu privire la contractarea unui credit bancar de catre societatea Tractorul Brasov, in baza adresei pe care aceasta a primit-o de la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Potrivit acestui document, Tractorul mai are de primit 9 miliarde ROL, bani alocati prin vechea subventie. Astfel, societatea va plati salariile celor 2500 de angajati. In acelasi timp, conducerea societatii impreuna cu reprezentanti ai AVAS se afla in negocieri cu reprezentanti ai Electrica si Distrigaz pentru plata datoriilor pe care TRACTORUL le are catre cei doi furnizori.

Conform prevederilor legislatiei in domeniul privatizarii, termenul limita de incheiere a negocierilor este sfarsitul lunii mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri