Numai anul trecut, Mittal a investit 102,21 milioane de dolari in proiecte tehnologice, comparativ cu 34,7 milioane de dolari, suma la care s-a angajat in contractul de privatizare, informeaza compania.

"Mittal Steel Galati are un plan serios de investitii care se concentreaza atat pe cresterea nivelului de productivitate, cat si pe cresterea competitivitatii produselor noastre. Scopul nostru este dezvoltarea segmentului de produse cu valoare adaugata mare din portofoliul nostru si alinierea la nevoile pietei internationale. Investitiile tehnologice realizate demonstreaza angajamentul si interesul nostru pentru viitorului combinatului", a afirmat Hans Ludwig Rosenstock, directorul de operatiuni al Mittal Steel Galati.

Investitiile cele mai importante includ modernizarea Furnalelor 3 si 5, care au costat 59 de milioane de dolari, iar 9,21 de milioane de dolari au fost cheltuite pentru modernizari la Otelaria nr. 1.

In plus, compania a modernizat Laminorul de Benzi la Rece, cheltuind 5,77 de milioane de dolari, si a investit 6,52 de milioane de dolari pentru Linia de Decapare HCL din cadrul Laminorului de Benzi la Rece.

Compania a investit aproximativ patru milioane de dolari pentru modernizarea bateriilor de cocsificare potrivit Rompres.

Mittal Steel este cea mai mare si cea mai globala companie siderurgica integrata din lume si are operatiuni in 16 tari, pe patru continente. Mittal Steel inglobeaza toate aspectele siderurgiei moderne si produce o gama larga de profile plate, precum si profile lungi de otel pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor sai. Compania deserveste toate sectoarele mari consumatoare de otel, aici incluzand industria automobilistica, cea de electronice si electrocasnice, cea a constructiilor, precum si cea a utilajelor grele. in 2005, Mittal Steel a avut incasari de 28,1 miliarde dolari si livrari de 49,2 milioane de tone. Actiunile companiei sunt listate la Bursa din New York, precum si la Euronext Amsterdam.

In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Roman, Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara.