La un an distanta de la vanzarea retelei de supermarketuri Artima, un alt lant fondat de investitori autohtoni se pregateste sa atraga in actionariat un fond de investitii. Tranzactia prin care 30% din actiunile Universall se vor vinde unui jucator strain s-ar putea perfecta in cel mult trei luni.

Despre Razvan Petrovici se poate spune din start ca face parte din galeria celor care nu au nici o legatura cu domeniul in care, la un moment dat, ajung sa aiba un cuvant greu de spus. seful unuia dintre cele mai mari grupuri de pe piata autohtona, GFS, cu afaceri de la duty-free pana la distributie de bauturi alcoolice si comert, aplica in viata de zi cu zi a companiei cu totul alte formule decat cele pe care le-a invatat pe vremea cand era student la chimie industriala. Studiaza atent piata si analizeaza reactiile consumatorilor la businessurile pe care le-a lansat rand pe rand. Asa a procedat si cu reteaua de supermarketuri Universall, pe care a infiintat-o in urma cu patru ani, convins ca era nevoie ca in jocul ofertei de pe piata sa intre si un lant autohton. si, pentru ca vorbeam de reactii, efectul imediat a fost ca la scurt timp de la deschiderea primului supermarket au inceput sa vina si altfel de clienti: fondurile de investitii. A decis insa sa continue in aceeasi formula de la inceput.

Intre timp, reteaua a ajuns la sase supermarketuri Universall in tara, un hipermarket in Bucuresti, la care se adauga patru magazine de cartier Uniall in Constanta. Iar Petrovici, a carui politica recenta vizeaza regandirea afacerilor din portofoliul grupului, are in plan relansarea retelei. Mai exact, o extindere agresiva, pe o piata tot mai disputata de marii retaileri. De data asta, nu de unul singur. Strategia sa prevede deschiderea a trei-cinci magazine pe an in orasele importante din tara, dar pentru acest lucru este nevoie de capital: cam cinci milioane de euro pentru fiecare unitate. De unde? Avem doua sanse pentru dezvoltare. Fie sa vindem o parte din companie unui fond de investitii, fie sa ne imprumutam de la bancile din Romania, care sunt primitive, greoaie si vor castiguri mari intr-un timp scurt, explica Petrovici. Drept pentru care, convins de colegi, dupa cum recunoaste, omul de afaceri a ales prima varianta, adica vanzarea unui pachet de actiuni al companiei. Geo Buruiana, directorul general al lantului Universall, povesteste ca oferta de vanzare a fost lansata, luna trecuta, catre circa 30 de fonduri de investitii. In prezent, avem o lista scurta de fonduri cu care suntem in discutii. Vom vinde 30% din companie, iar valoarea tranzactiei va depasi 15 milioane de euro, spune increzator Buruiana. El estimeaza ca tranzactia se va concretiza cel tarziu in vara acestui an.

Directorul general al companiei este convins ca anul acesta este momentul oportun pentru vanzare, pentru ca, spune el, sunt foarte multi bani care vin spre Romania.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23200&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri