Ministrul Transporturilor vrea mai multe curse TAROM catre zonele cu mari comunitati de romani. Spania si Italia sint destinatii de nisa pentru care exista un interes sporit din partea autohtonilor care lucreaza in aceste tari si a rudelor lor
TAROM va avea curse externe catre zonele cu mari comunitati de romani, a decis ministrul Transporturilor. Compania isi va orienta activitatea in urmatorii doi ani catre destinatii externe de nisa unde sint prezente comunitati mari de romani si nu exista concurenta puternica din partea marilor companii aeriene, a declarat Gheorghe Dobre. Un prim pas al acestei strategii consta in deschiderea, la sfirsitul lunii aprilie, a unei curse catre Barcelona. TAROM urmareste, astfel, intrarea pe un segment de nisa si acoperirea unor destinatii cu potential foarte ridicat, a afirmat Dobre.

TAROM se bate cu Blue Air

Operatorul aerian aflat in subordinea Ministerului Transporturilor va trebui sa faca fata concurentei companiei Blue Air care a sesizat cu mai mult timp in urma oportunitatile oferite de aceste rute. Blue Air are saptaminal patru curse spre Italia catre Milano (trei zboruri saptaminal), Roma (sapte pe saptamina), Verona (trei pe saptamina) si Torino (trei pe saptamina) si trei curse spre Spania catre Barcelona (cinci zile pe saptamina), Valencia (trei pe saptamina) si Madrid (trei pe saptamina). Dintre cei aproape 200.000 de calatori pe care i-am avut anul trecut, marea majoritate, 70%, au apelat la aceste curse catre cele doua tari. Rutele catre Italia si Spania sint cele mai importante pentru noi, existind tot mai multe solicitari, ne-a declarat Florentina Ivan, director de marketing al companiei Blue Air.

La rindul sau, compania TAROM a operat anul trecut in colaborare cu Alitalia 1.049 de curse regulate pe ruta Bucuresti-Roma-Bucuresti si a transportat 61.000 de pasageri. Pe destinatia Milano, TAROM a operat 1.255 de curse (cu plecare din Bucuresti, Cluj, Timisoara), transportind 48.000 de calatori. Catre Spania, in 2005 compania a avut 362 de curse pe ruta Bucuresti-Madrid-Bucuresti si a transportat 62.000 de pasageri. Pentru a-si mentine pozitia pe piata si pentru a ocupa acest segment prea putin exploatat, TAROM va extinde reteaua de rute in acest sezon (26 martie-28 octombrie) prin deschiderea de noi destinatii si prin cresterea numarului de frecvente catre destinatiile operate in prezent. Astfel, printre noile rute se numara si cele catre Barcelona, TAROM urmind a avea patru curse pe saptamina (marti, miercuri, vineri, simbata) catre acest oras.

Martie-septembrie, perioada de virf

Pentru ca aceste curse se adreseaza in special romanilor plecati la munca sau la studii in aceste tari, dar si celor care vor sa viziteze doua state cu renume turistic, in perioadele sarbatorilor se inregistreaza cele mai multe cereri. Perioada cea mai buna incepe la sfirsitul lunii martie si dureaza pina la sfirsitul lunii septembrie. Cind se apropie Pastele, multi romani plecati in Italia si Spania se intorc acasa pentru a fi impreuna cu cei dragi. Apoi, din luna mai incep vacantele, iar Italia si Spania sint unele dintre tarile cele mai dorite de romani in momentul in care se gindesc la vacanta, a mai spus Florentina Ivan.

Biletul este mai ieftin

O calatorie cu TAROM-ul de la Bucuresti la Roma costa 159 de euro, la Milano 129 de euro. Cei care se imbarca la Cluj sau la Timisoara pentru Milano platesc 159 de euro. De asemenea, TAROM ofera tarife speciale pentru destinatia Milano, incepind cu 99 de euro daca biletul este achizitionat prin Internet. Un billet Bucuresti-Madrid costa 179 de euro. Cei care sint hotariti sa plece catre aceste tari sau sa se intoarca acasa pot beneficia de bilete mai ieftine daca apeleaza la o companie de low-cost. Caracteristica unei asemenea companii este tocmai aceea ca, daca iti cumperi mai din timp biletul, poti beneficia de preturi mai reduse. Preturile noastre incep de la un euro pe calatorie dus, plus taxe, si ajung la un maximum de aproximativ 170 de euro plus taxe, a precizat directorul de marketing al Blue Air.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri