Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a obtinut un profit brut de aproximativ 14 milioane de euro in 2005, conform cifrelor preliminare, de peste 230 ori mai mare decat in 2004, cand profitul a fost de numai 60.000 de euro, a declarat pentru ROMPRES presedintele director general al Postei Romane, Dan Mihai Toader.
"Am obtinut anul trecut un profit semnificativ in conditiile in care cifra de afaceri, de 7.500 miliarde lei vechi (nr circa 210 milioane euro, la un curs de 36.000 lei/euro) a inregisrat o crestere cu numai 15 la suta in 2005, fata de 2004", a spus Toader.

Pentru 2006, conducerea Postei Romane si-a propus sa atinga o cifra de afaceri de circa 8.500 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 1.000 de miliarde de lei vechi fata de anul trecut.

Obtinerea acestor rezultate, in opinia directorului general al CNPR, a fost posibila datorita investitiilor semnificative realizate in 2005 in infrastructura, circa 11 milioane de euro, ceea ce a facut din Posta Romana un client atractiv pentru banci si operatori.

"Aceste investitii vor permite companiei sa lanseze in 2006 servicii de distributie si retail, de posta rapida, precum si alte servicii, tinand cont de potentialul imens pe care il are piata romaneasca in acest sector," a adaugat presedintele CNPR.

Trendul de crestere pe diferite segmente de servicii postale, de 15-30 la suta, isi va pune amprenta asupra volumului cifrei de afaceri in 2006, a mai spus Toader.

Posta Romana detine cea mai extinsa retea de retail din tara, peste 7.100 de oficii postale, extinderea serviciilor de intermediere a operatiunilor bancare pentru persoanele juridice, cat si pentru persoanele fizice, prin intermediul oficiilor postale din intreaga tara reprezentand un obiectiv pentru 2006.

Posta Romana a programat pentru 2006 investitii totale de peste 20 milioane de euro, dar si posibilitatea de a accesa si alte genuri de finantari de tipul leasing-ului operational si diferite tipuri de parteneriate cu potentiali clienti care vor sa faca infuzie de tehnologie sau de know-how pentru dezvoltarea unor segmente de piata din sfera serviciilor postale, de la coletarie pana la servicii financiare. Volumul tranzactiilor derulate lunar prin oficiile Postei Romane este semnificativ, ridicandu-se la peste 500 milioane de euro.

Posta Romana are in prezent cea mai extinsa retea VPN (Virtual Private Network) din Romania, in jur de 550 de locatii din cele 1.100 de oficii informatizate. VPN este o conexiune privata intre doua sau mai multe retele sau calculatoare care trimit date protejate printr-o retea publica de date sau prin Internet. Folosind VPN, se poate crea o conexiune sigura intre retelele unor sedii diferite ale unei organizatii, iar utilizatorii mobili pot accesa informatiile din reteaua companiei intr-un mod sigur.

Cu circa 34.000 de angajati, Posta Romana deserveste o populatie de 21,6 milioane, cele peste 300 milioane de trimiteri anuale ale Postei Romane ajungand la 7,5 milioane de adrese.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri