In septembrie 2004, Shell anuntat ca a decis sa isi revizuiasca planurile referitoare la divizia GPL, in urma primirii unei oferte nesolicitate de preluare a diviziei transmite Rompres.

Intre timp, filiala din Portugalia a diviziei GPL, precum si, partial, filialele din Caraibe, Brazilia, Paraguay si Italia au fost vandute. Suma incasata a fost de circa 350 de milioane de dolari, aceasta operatiune facand parte din procesul de optimizare a portofoliului pe pietele respective. Participatiile care nu au fost vandute vor ramane in portofoliul global al companiei Shell.

"Dupa ce am testat cu atentie piata, am ajuns la concluzia ca actionarii Shell vor avea mai multe avantaje daca pastram aceste activitati, care sunt profitabile. Decizia este de natura financiara si nu reprezinta o schimbare de strategie. Decizia de pastrare a acestei divizii nu modifica in nici un fel planul de optimizare a activitatii Grupului - la sfarsitul anului 2005, Grupul Shell isi atinsese tinta de 12-15 miliarde de dolari, bani proveniti numai din aceste activitati," a aratat vice-presedintele executiv Finance Shell Downstream, Ron Blakely.

Pe plan global, Royal Dutch Shell, gigantul din domeniul petrolier, a anuntat pentru anul trecut un profit de 19 mld. euro , in crestere cu 30% fata de 2004, nivel istoric atins de o corporatie pe teritoriul Angliei.