QAB a inregistrat anul trecut o crestere cu 48 de procente a cifrei de afaceri pana la nivelul de 159 milioane de dolari.

72% din investitie – alocat productiei

Prin dezvoltarea liniilor actuale de productie cu echipamente moderne, QAB va asigura o crestere cu 42% a productiei de bauturi necarbonatate si cu 92% a celei de bauturi carbonatate.

„Decizia de a reinvesti aproape 18 milioane de dolari se datoreaza unei cresteri constante a cererii manifestate pentru produsele noastre pe piata romaneasca. Totodata, fiind o companie responsabila social, ne-am propus sa investim in continuare in cresterea capacitatilor de imbuteliere si in implementarea noilor sisteme de calitate si de protectie a mediului, in conformitate cu legislatia europeana”, declara Florin Radulescu, Director General, QAB.

Investitia in mediu – o prioritate pentru QAB

In acest an, QAB aloca peste 300.000 de dolari pentru punerea in functiune a sistemelor de tratare a apelor reziduale atat in cadrul fabricii din Bucuresti, cat si la cea din Covasna. Astfel, QAB continua procesul de aliniere la standardele europene a operatiunilor sale, obtinand inca din 2004 certificatul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) care atesta alinierea la normele in vigoare privind Siguranta Alimentara si certificatul ISO 9001/2000 (International Standardization Organization) care atesta integritatea procesului de productie.

Un nou depozit

Inaugurat in luna ianuarie, noul depozit Fortuna situat in Berceni are o suprafata totala de 10.000 de metri patrati, dubla fata de cea a vechiului depozit. Aceasta facilitate va duce la cresterea capacitatii de stocare si livrare a produselor QAB catre diverse puncte ale Capitalei si nu numai.

QAB este unul din cei mai importanti jucatori de pe o piata din care mai fac parte companii precum Coca-Cola HBC Romania, European Drinks si Romaqua si Carlsrom Beverages. Piata romaneasca a bauturilor racoritoare si a apelor minerale este estimata de specialisti la peste 500 mil. euro pe an.