Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul bauturilor Pepsi pentru piata romaneasca, anunta pentru anul 2006 investitii totale de 17,6 milioane de dolari.
QAB a inregistrat anul trecut o crestere cu 48 de procente a cifrei de afaceri pana la nivelul de 159 milioane de dolari.

72% din investitie alocat productiei

Prin dezvoltarea liniilor actuale de productie cu echipamente moderne, QAB va asigura o crestere cu 42% a productiei de bauturi necarbonatate si cu 92% a celei de bauturi carbonatate.

Decizia de a reinvesti aproape 18 milioane de dolari se datoreaza unei cresteri constante a cererii manifestate pentru produsele noastre pe piata romaneasca. Totodata, fiind o companie responsabila social, ne-am propus sa investim in continuare in cresterea capacitatilor de imbuteliere si in implementarea noilor sisteme de calitate si de protectie a mediului, in conformitate cu legislatia europeana, declara Florin Radulescu, Director General, QAB.

Investitia in mediu o prioritate pentru QAB

In acest an, QAB aloca peste 300.000 de dolari pentru punerea in functiune a sistemelor de tratare a apelor reziduale atat in cadrul fabricii din Bucuresti, cat si la cea din Covasna. Astfel, QAB continua procesul de aliniere la standardele europene a operatiunilor sale, obtinand inca din 2004 certificatul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) care atesta alinierea la normele in vigoare privind Siguranta Alimentara si certificatul ISO 9001/2000 (International Standardization Organization) care atesta integritatea procesului de productie.

Un nou depozit

Inaugurat in luna ianuarie, noul depozit Fortuna situat in Berceni are o suprafata totala de 10.000 de metri patrati, dubla fata de cea a vechiului depozit. Aceasta facilitate va duce la cresterea capacitatii de stocare si livrare a produselor QAB catre diverse puncte ale Capitalei si nu numai.



QAB este unul din cei mai importanti jucatori de pe o piata din care mai fac parte companii precum Coca-Cola HBC Romania, European Drinks si Romaqua si Carlsrom Beverages. Piata romaneasca a bauturilor racoritoare si a apelor minerale este estimata de specialisti la peste 500 mil. euro pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri