Producatorul de metale feroase si semifabricate Grivita SA Bucuresti a fost preluat, saptamana trecuta, de compania imobiliara Metropolis Real Estate Developers. Grivita SA este proprietara a doua terenuri de 27.478 mp si 6.852 mp, situate in sectorul 1 al Bucurestiului. La sfarsitul anului trecut, compania a vandut terenul de 2,7 ha catre PBS Real Estate Holdings SRL, pentru suma de 9 milioane de euro, fara TVA, dar AGA din 15 februarie 2006 a respins ratificarea contractului.
Cotata pe Rasdaq, Grivita SA va fi retrasa luna aceasta de la tranzactionare. Noul actionar majoritar a convocat o Adunare Generala Extraordinara pe 30 martie, in care va fi votata delistarea societatii. La sfarsitul anului trecut, Grivita avea 432 de actionari, pachetele importante fiind detinute de Metanef SA Bucuresti (40%) si Rombiz Impex SRL Bucuresti (32%). Metanef, o casa de comert cu produse metalice infiintata in 1992, controlata de omul de afaceri Stefan Marginean, si-a vandut in luna ianuarie pachetul de 40% din actiunile Grivita, pentru care Metropolis Real Estate Developers a platit 2,66 milioane de euro. Tranzactia a fost efectuata pe piata Rasdaq, la un pret de 6,55 lei/actiune.

Preluarea Controlului

In luna decembrie, actionarii luasera decizia vanzarii terenului pe care societatea isi desfasura activitatea, pentru suma de 9 milioane de euro. Dupa ce a capatat controlul asupra pachetului de 40% din actiuni, Metropolis a blocat vanzarea terenului. Contractul nu a fost ratificat pentru ca nu au fost respectate niste clauze. Exista si o actiune in justitie facuta de unul dintre actionari. Dintr-o eroare, nu s-au respectat anumite prevederi legale si era firesc sa procedam asa, a precizat, pentru SFin, Filip Teodorescu, vicepresedinte al CA al Grivita SA.
Obligat de lege sa deruleze o oferta publica de preluare pentru restul actiunilor sau sa vanda pentru a-si micsora participatia la cel mult 33%, noul actionar semnificativ a decis sa stranga de pe piata si alte actiuni, pentru a controla Grivita SA. Dupa inchiderea ofertei de preluare obligatorie de actiuni emise de Grivita SA (GRIT), derulata in perioada 13 februarie-8 martie a.c., prin intermediul SSIF Unicapital, procentul detinut de noul actionar majoritar este de 92,131%. Oferta a fost facuta de persoana fizica Maticiuc Ion, care acum detine 25 de actiuni GRIT, impreuna cu Metropolis Real Estate Developers, firma aflata azi in posesia a 3.413.648 actiuni.

Un nou sediu

Grivita SA a obtinut profituri in fiecare an. In 2004, cifra de afaceri a fost de 1,9 milioane euro, diferenta neta dintre venituri si cheltuieli fiind de 122.000 euro. Conform ultimelor date raportate, societatea a realizat in primele noua luni din 2005 o cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro, profitul obtinut fiind de 78.000 euro. Pe 22 martie va fi o AGA in care vor fi comunicate rezultatele financiare pe anul 2005, a declarat vicepresedintele Consiliului de Administratie al societatii.

Dupa preluarea Grivita SA de catre developerul imobiliar activitatea nu va fi afectata. Ne vom muta in cartierul 16 Februarie, unde ne vom concentra activitatea, a explicat Ivan Ion, directorul general. Se va amenaja o cladire unde vor fi mutate utilajele pe rand, pentru ca productia sa nu fie sistata. Cel putin pana la ora actuala nu se pune problema incetarii activitatii, a conchis Ivan Ion.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri