Programul va fi derulat pe 12 luni si este organizat de doua companii importante specializate in managementul sanatatii si sigurantei in munca, U.R.S. Netherlands B.V., Olanda si FiaTest Bucuresti.

„Mittal Steel Galati are un program serios de ridicare a performantelor in acest domeniu, program care se desfasoara intr-o maniera structurata si profesionista”, a declarat K.A.P. Singh, C.E.O. Mittal Steel Galati. „Consideram ca toate accidentarile si afectiunilor profesionale pot fi prevenite. Scopul nostru este sa le reducem la zero. Dorim sa ne asiguram ca nimeni nu poate avea nici un incident atunci cand lucreaza in compania Mittal Steel”.

Acest program va include analize privind politicile interne de securitate, proceduri si va conduce la intocmirea de planuri de actiune pentru alinierea la standardele de securitate a muncii existente pe plan international.

Actiunile se vor concentra pe cresterea implicarii si responsabilizarii sefilor de formatii si maistrilor, iar efectele vor fi resimtite pana la nivelul fiecarui angajat.

Implementarea Sistemului de Management al Sanatatii si Securitatii in Munca la Mittal Steel, inclusiv analiza de pre-certificare, va permite conformarea cu standardele nationale (ROMSSM) si internationale (OHSAS18001).

“Securitatea in munca ramane prioritatea acestui an. Lucram intr-un domeniu industrial complex si trebuie sa facem in asa fel incat sa reducem pana la eliminare accidentele de munca”, a adaugat K.A.P. Singh.

In primele trei luni ale lui 2006 numarul accidentelor de munca s-a redus cu 4, comparativ cu perioada similara din 2005.

Imbunatatirea performantelor legate de securitatea in munca este o preocupare continua a Grupului. Mittal Steel a stabilit un set comun de Standarde de Prevenire a Accidentelor Mortale pentru toate unitatile din cadrul Grupului. Standardele acopera 5 domenii cheie: izolarea echipamentului la efectuarea de lucrari de reparatie sau intretinere (astfel incat nimeni in afara de persoana responsabila de intretinere sa nu poata porni acel echipament), prevenirea si protectia impotriva caderilor, managementul electricitatii, lucrul in spatii restranse si un protocol pentru operarea in depouri.