Prin noua linie de granulare de la Fabiol Bucuresti productia de tablete s-a triplat
Compania farmaceutica Ozone Laboratories anunta finalizarea investitiei pentru o noua linie de productie la Fabiol Bucuresti, unul dintre producatorii locali cu care Ozone lucreaza in regim de contract manufacturing inca din anul 2003.

Investitiile facute la Fabiol se inscriu in programul de investitii de 14 milioane Euro lansat de Ozone Laboratories in 2004 si care se desfasoara pe o perioada de 3 ani. Pentru 2006 Ozone a planificat investitii in valoare de 5,8 milioane Euro.

Printre medicamentele care se vor produce la Fabiol cu ajutorul noii linii de granulare, autorizata GMP de catre Agentia Nationala a Medicamentului, se numara si Algozone, Algozone Forte, Paracetamol si Piracetam. Numarul de tablete produse la Fabiol va creste odata cu punerea in functiune a acestei linii de la 1,2 milioane la 3,6 milioane pe zi, ceea ce reprezinta o triplare a acestei capacitati de productie.

Obiectivul nostru este de a oferi produse de cea mai buna calitatea la un pret accesibil pentru pacientii din Romania iar faptul ca cererea pe piata a crescut vizibil in ultimii ani, confirma indeplinirea acestui obiectiv. Noua linie de productie va contribui la suplimentarea volumului de medicamente si, in acelasi timp, reprezinta un pas inainte in privinta standardelelor de calitate cu care pacientii nostri s-au obinsuit deja, declara Dan schiopu, Director General Ozone Laboratories.

De asemenea, tot la Fabiol, anul acesta compania intentioneaza sa faca noi investitii pentru extinderea spatiului de depozitare a materiilor prime si pentru achizitionarea unei noi linii de blisterizare si incartonare automata pentru marirea capacitatii de ambalare primara si secundara. in 2006, la Fabiol va incepe si productia de Metroprolol, medicament folosit in tratarea hipertensiunii arteriale si care in acest moment este produs de alte fabrici partenere.

O latura importanta a strategiei noastre de business o consituie parteneriatele cu producatorii locali pentru care am alocat sume semnificative in scopul dezvoltarii si modernizarii echipamentelor de productie. in 2004 aceste investitii au condus la obtinerea certificatului GMP atat de Fabiol Bucuresti, cat si de Mark Pharmaceutics Iasi, a adugat Dan schiopu.

Incepand din 2007 medicamente fabricate la Fabiol Bucuresti vor fi exportate si in Bulgaria. Ozone Laboratories are parteneriate de contract manufacturing cu producatori din Polonia, Bulgaria si Ungaria. Portofoliul de produse al companiei numara la sfarsitul anului trecut 110 produse iar in 2006 acesta va ajunge la 170 de produse prin dezvoltarea gamelor de medicamente etice si OTCuri, precum si prin extinderea gamei de suplimente alimentare.


Grupul Ozone a intrat pe piata farmaceutica din Romania in august 2001. Ozone Laboratories a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de peste 22,2 milioane Euro, intentionand sa atinga 50 milioane Euro la finele lui 2006. Ozone Laboratories a incheiat pana in acest moment patru parteneriate locale cu Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceutics Iasi, Bioeel Targu Mures si Santa Brasov, ultimele doua fiind semnate in cea de-a doua parte a anului 2005. Conform datelor pe care Cegedim le-a facut publice, la sfarsitul lui 2005 Ozone Laboratories se situa pe locul 18 in topul primilor 20 producatori de medicamente din Romania. Acesta reprezinta evolutia vanzarilor din farmacii catre pacienti pe perioada decembrie 2004-decembrie 2005.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri