Recent, Consiliul Concurentei a anuntat ca va analiza notificarea tranzactiei prin care Flamingo International SA va prelua integral compania Flanco International. Din punctul de vedere al companiei Flanco starea actuala a procesului de fuziune cu Flamingo este stabila: "asteptam validarea tranzactiei, " au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei .
Flamingo a semnat la inceputul acestui an cu Flanco Holding acordul pentru achizitia integrala a Flanco International, in cadrul unei tranzactii estimata la 37 milioane de euro.

Retailerul de electrocasnice Flanco International anticipeaza ca va deschide in acest an patru magazine Flanco World (de peste 2.000 mp), conceptul fiind lansat pentru prima data in 2005, la Brasov.

Primul magazin deschis va fi cel din parcul de retail Baneasa (aproximativ 3.500 mp). "Pe langa acestea, vom inaugura si magazine medii (700 1.000 mp). Targetam zonele cu ancore comerciale: parcuri de retail, centre comerciale. 2 milioane de Euro vor fi investite doar in Flanco World din Baneas, " a declarat pentru Wall-Street directorul de marketing al Flanco, Violeta Sarbu.

Mai mult, o investitie considerabila se va face si in reamenajarea magazinelor deja existente (spre exemplu, Flanco Obor redeschidere anuntat pe 7 aprilie).

Flanco a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 92 milioane euro in segmentul de retail. "Vanzarile realizate sunt in linie cu strategia de dezvoltare prudenta pe care actionarii Flanco au agreeat-o," precizeaza oficialii Flanco.

Una din cele mai importante investitii realizate anul trecut de companie a fost reprezentata de momentul in care s-au investit aproximativ 4,2 mil. euro intr-un magazin de mare suprafata - Flanco World pe platforma comerciala de la marginea orasului Brasov ( cea mai mare din Romania), aceasta valoare incluzand si pretul constructiei achizitionate de la Mobexpert.

In ceea ce priveste evolutia preturilor pentru produsele electronice si electrocasnice in 2006, reprezentantii companiei se asteapta ca trendul general sa fie descrescator, in timp ce piata de profil va fi intr-o "usoara scadere".

Principalii concurenti ai retailerului sunt Domo Retail (compania care detine reteaua Domo), care a anuntat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 120 de milioane de euro) si liderul pietei Altex care a anuntat pentru anul trecut o cifra de afaceri (fara TVA) de 275 de milioane de euro si un profit net de 7,5 mil. euro.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.