"In acelasi timp, acest nivel al cifrei de afaceri nu contine si segmentul de joybook ( notebookuri), care estimam ca va depasi 3 milioane de euro," a declarat Borze.

Mai mult, oficialul BenQ a insistat pe faptul ca piata autohtona este foarte importanta in ceea ce priveste planul de extindere al companiei. "In urmatoarele 6-12 luni, o delegatie va veni in Romania pentru a prospecta piata pentru a incepe si productia aici. Piata de aici este foarte atractiva pentru noi, " a adaugat acesta.

BenQ a anuntat ieri debutul parteneriatului cu Altex, prin care cele doua companii si-au unit fortele pentru a oferi clientilor servicii si produse cu valoare adaugata.

Colaborarea dintre Altex si BenQ vizeaza introducerea in Romania, prin retelele de magazine Altex Megastore si Media Galaxy, a intregii game de produse BenQ, disponibila in mod curent in zona Europei de Est si a joybook-urilor BenQ. Acesta este primul parteneriat de retail dezvoltat de BenQ in Romania si vine sa intregeasca abordarea companiei fata de pietele emergente.

Michael Borze se asteapta ca parteneriatul semnat cu Altex sa genereze aproximativ 5-10 milioane de euro pentru BenQ. Acesta insista ca vanzarile BenQ vor depinde in mare masura de evolutia acestui parteneriat, de modul in care se vor vinde produsele companiei in cadrul magazinelor Altex.

"BenQ a urmarit in mod constant evolutia pietei de retail din Romania si a fixat ca obiectiv demararea unui parteneriat in acesta zona. Dinamica importanta inregistrata in ultimii ani si procesul de consolidare ne-au condus la adoptarea acestei decizii", a precizat Borze.