Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca a scos la vanzare 476.180 actiuni, reprezentand 57,1% din capitalul S.C. INAR (Institutul National de Autovehicule Rutiere) S.A. Brasov. Privatizarea se face prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice.

Compania are principala activitate in domeniul: cercetare in stiinte fizice si naturale. Valoarea capitalului social este de 2.084,67 mii RON. Ceilalti actionari sunt: SIF Transilvania ľ 38,99% si persoane fiziceá - 3,91%.

Pot participa la negociere numai ofertantii care prezinta dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor criterii de precalificare:

1.nu au fost sanctionati penal pentru savarsirea urmatoarelor fapte: gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare -á criteriu eliminatoriu;
2. experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii in stiinte fizice si naturale,
3. bonitate financiara;
4. nu au contribuit la inrautatirea situatiei economico-financiare a altor societati.

Documentele de participare si precalificare, impreuna cu ofertele finale, pot fi depuse pana in data de 3 mai 2006, ora 12,00. Anuntul de vanzare poate fi gasit si pe site-ul AVAS la adresa www.avas.gov.ro.