Distrigaz Nord, compania de distributie a gazelor naturale pentru partea de nord a tarii, va avea un nou nume si un nou logo: E.ON Gaz Romania. Aceasta este o noua etapa a procesului de integrare a companiei in cadrul grupului E.ON, proces care a inceput anul trecut, odata cu finalizarea contractului de privatizare, informeaza Amos News.

O componenta esentiala a acestui proces de transformare este programul de investitii initiat de Distrigaz Nord , incepand din acest an. In programul de investitii pe anul 2006, E.ON Gaz Romania a prevazut aproximativ 160 milioane RON din care, mai mult de 50% sunt prevazuti pentru inlocuirea a 350 km de conducte si bransamente.

Sume importante au mai fost alocate pentru modernizarea echipamentelor si instalatiilor din dotare (inclusiv achizitii de contoare), dezvoltarea de noi retele, noi echipamente, IT, in special programe informatice si hardware.

Astfel, pentru modernizarea echipamentelor si instalatiilor din dotare se afla in stadiul de implementare 19 proiecte cu o valoare totala de 70 milioane RON. Pentru inlocuirea a cel putin 350 km conducte si bransamente, in anul 2006 s-a alocat un buget de 70 milioane RON, existand deja proiecte in desfasurare la toate cele 12 sucursale. Pentru extinderile de conducte in retelele existente, in programul de investitii sunt cuprinse 17 proiecte de extindere cu o valoare totala estimata la 11 milioane RON, dintre acestea o parte fiind proiecte de alimentare cu gaze naturale a cartierelor ANL.

Toti clientii E.ON Gaz Romania vor primi atasat facturii pe luna martie o scrisoare referitoare la schimbarea denumirii companiei Distrigaz Nord in E.ON Gaz Romania. Ulterior, facturile de gaze naturale vor fi personalizate cu noua sigla E.ON Gaz Romania. In ceea ce priveste punctele de incasare nu au fost operate modificari, locatiile pentru casieriile E.ON Gaz Romania fiind aceleasi cu cele cunoscute de clienti sub vechea denumire Distrigaz Nord.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si