Compania multinationala Dow Chemical si Rompetrol Petrochemicals, membra a Grupului Rompetrol, au semnat astazi un acord in baza caruia compania din Romania va produce si livra polimeri sub marca Dow.
Rompetrol Petrochemicals va furniza catre Dow Europe, in urmatorii 14 ani, polietilene de inalta (HDPE) si joasa (LDPE) densitate, realizate conform standardelor de calitate si procedurilor stricte de analiza si control ale partenerului european. Cantitatea produsa anual va fi de pana la 100.000 de tone, in prima faza a acordului livrarile catre Dow ridicandu-se la 60.000 tone pe an.

"Acest acord subliniaza hotararea Dow de a gasi solutii avantajoase de a ne consolida pozitia de lideri pe pietele aflate in crestere din intreaga lume, oferindu-ne o modalitate eficienta de a ne dezvolta afacerile cu polietilena in conformitate cu oportunitatile oferite de piata est-europeana si, in acelasi timp, de a sprijini o serie de clienti majori din regiune, declara presedintele Dow Europe, Markus Wildi.

Acordul imbina forta si calitatile celor doua companii. in acest parteneriat, Dow va contribui prin excelenta cunoastere a pietei si a cerintelor clientilor, precum si cu tehnologie de varf pentru producerea polietilenei la standarde internationale. La acestea se adauga pozitia strategica detinuta de Rompetrol Petrochemicals in Europa de Rasarit si hotararea sa de a investi sustinut in sectorul petrochimic, ceea ce va contribui esential la dezvoltarea pietei din Europa ", apreciaza oficialul Dow.

Cifra de afaceri de un mld. de euro in cinci

Directorul general al Rompetrol Petrochemicals, Florin Andrei, considera ca parteneriatul reprezinta inceputul unei noi perioade de dezvoltare majora, ceea ce va permite companiei sa devina un jucator important in regiune.

Divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol va atinge o cifra de afaceri de aproximativ 500 milioane de dolari in urmatorii trei ani, in timp ce la nivelul anului 2011 Rompetrol Petrochemicals va contribui cu circa un miliard de dolari la cifra de afaceri totala a Grupului, a declarat, citat de Rompres, directorul general al Rompetrol Petrochemicals, Florin Andrei.

Suntem nerabdatori sa incepem colaborarea cu Dow, colaborare care ne permite alinierea productiei la cele mai inalte standarde de calitate si, implicit, ne consolideaza pozitia de furnizor important pe piata romaneasca, dar si pe cele unde exportam actualmente productia noastra de polipropilena spune Florin Andrei.

Pe durata acestui parteneriat comercial, Rompetrol Petrochemicals va beneficia de asistenta tehnica, materii prime si specificatii tehnice pentru polimeri asigurate de partener. De asemenea, Dow va asigura aprovizionarea cu etilena (materie prima necesara obtinerii polietilenei) a Rompetrol Petrochemicals, pana la repornirea instalatiei de piroliza a companiei romane.

Lider mondial pe piata polietilenelor, Dow ofera o gama larga de produse si solutii tehnologice, asigurand totodata clientilor sai posibilitati de diferentiere, dezvoltare si succes pe piete consolidate sau emergente, la nivel global. Dow are clienti in peste 175 de tari si a inregistrat vanzari anuale de circa 46 miliarde USD. Avand 42.000 de angajati la nivel international, compania acopera, pe langa diversitatea produselor chimice, si o arie extinsa de servicii la cel mai inalt nivel de calitate. Totodata, Dow asigura clientilor si partenerilor sai sprijin in livrarea, la randul lor, a diverselor produse - de la apa potabila, alimente si medicamente, la vopseluri, ambalaje si produse de igiena personala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri