Enel va investi in Romania 400 de milioane de euro

Compania italiana Enel intentioneaza ca in urmatorii cinci ani sa investeasca in firmele romanesti achizitionate circa 400 milioane euro, in vederea alinierii acestora la standardele europene.

Presedintele Consiliului de Administratie al companiei Enel, Fulvio Conti, a declarat, in cadrul "Conferintei Energiei in Regiunea Marii Negre", desfasurata la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, ca va investi circa 400 de milioane de euro pentru modernizarea si imbunatatirea retelei de distributie la Electrica Banat si Electrica Dobrogea. El a vorbit si despre experienta firmei italiene care a preluat, in Romania, companiile distribuitoare de energie, arata un comunicat al CCIR.

Pentru preluarea societatilor Electrica Dobrogea si Banat, compania italiana Enel a platit 127,6 milioane euro. Pretul incasat de statul roman pentru pachetele de actiuni reprezentand 24,62% din capitalul social al distribuitorilor de electricitate vandut direct catre Enel a fost de 50,94 milioane de euro.

Enel a ajuns sa detina 51% din actiunile celor doua companii in urma unor majorari de capital, operatiuni prin care a alocat fonduri de 76,7 milioane euro. Contractul de privatizare a fost semnat in luna iulie 2004, iar trecerea in proprietatea grupului italian a celor doua firme a avut loc in aprilie 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Livrările de ID. 3 1ST vor începe în luna septembrie
Setari Cookie-uri