Auchan Romania, parte a grupului francez de retail Auchan, a incheiat un parteneriat cu BRD, care prevede finantarea expansiunii marcii Auchan pe piata din Romania, precum si echiparea primului magazin Auchan care se deschide in toamna acestui an la Bucuresti in cartierul Titan.

"Acest acord care, intr-o prima etapa, este in valoare de peste 10 milioane de euro va contribui la echiparea primului nostru magazin, si in acelasi timp acorda o baza financiara importanta pentru expansiunea grupului in Romania", a declarat Rgis Mougel, Director General Auchan Romania.

Parteneriatul dintre cele doua companii mai prevede ca BRD- Groupe Societe Generale, in calitate de banca partenera Auchan, sa se ocupe de toate aspectele legate de cash management-ul din primul hipermarket Auchan si de sistemul de plata electronica prin card bancar (POS) de la casele de marcat. De asemenea, BRD va amplasa in galeria comerciala a hipermarketului Auchan Titan o agentie bancara si va oferi credite de consum clientilor Auchan pentru achizitionarea produselor din cadrul hipermarketului.

"Aceasta noua investitie confirma inca o data atractivitatea pietei romanesti de retail si va contribui la cresterea calitatii vietii consumatorilor prin diversitatea ofertei, preturile mici si calitatea produselor", a adaugat la randul sau Alain Pfeiffer, Responsabilul Directiei Mari Clienti Corporativi al BRD-Groupe Societe Generale.

Auchan Romania va deschide primul hipermarket anul acesta in sectorul 3 din Bucuresti, investitia imobiliara si funciara pentru acest prim magazin fiind de 40 de milioane de euro. Magazinul va fi unul dintre cele mai mari de acest gen, cu o suprafata de vanzare de 16.000 metrii patrati, o parcare de 3.500 de locuri, avand una dintre cele mai mari galerii comerciale, cu peste 60 de magazine si restaurante. La deschidere, hipermarketul va avea 800 de angajati.

La nivel mondial, Grupul Auchan este unul dintre cei mai importanti jucatori din retail, cu 357 de hipermarketuri in 11 tari, supermarketuri si centre comerciale.