Romanii trimit cu pana la 15-30% mai multe colete in perioada Sarbatorilor de Paste, activitatea companiilor de curierat inregistrand un maxim in aceste zile. Cu toate acestea, aprilie va fi o luna cu un volum normal de colete pentru ca in urmatoarele zile activitatea va fi mai redusa.


Fastius Curier se asteapta la o crestere de pana la 30%

“Cu doua saptamani inainte de Sarbatorile de Paste se intocmesc graficele de livrare pentru proiectele anuntate. Cresterea volumului de colete este estimata la 20-30% fata de o luna obisnuita. Este necesara o concentrare mai ridicata din partea curierilor in aceasta perioada, in trafic, pentru ca exista o tensiune mai mare decat in luni obisnuite. In plus, trebuie o atentie sporita cu distributia coletelor, care de multe ori sunt cosuri pascale si alte produse fragile”, a declarat Ciprian Pulpa, executive manager al Fastius Curier.

Tarifele Fastius Curier oscileaza in functie de gramaj si de urgenta trimiterii. “Un tarif mediu este 8 lei. Pentru proiectele de volum, peste 1.000 trimiteri / proiect, exista promotii care pot cuprinde un discount de pana la 20%”, a mai spus Pulpa.

Livrarile de Paste ale DPD Romania au crescut cu pana la 15%

“DPD Romania preconizeaza o crestere de pana la 15% a livrarilor nationale si internationale in luna aprilie, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Cresterea se datoreaza atat evolutiei generale a consumului, specifica Sarbatorilor Pascale, dar si datorita dinamicii pozitive a business-ului DPD Romania”, au declarat reprezentantii companiei.

Comenzile FAN Courier s-au inmultit in ultima saptamana


“In anii trecuti, volumul de expeditii inregistra o crestere cu doua pana la trei saptamani inaintea sarbatorilor de paste. Anul acesta, comenzile, incluzand cadouri specifice sarbatorii pascale s-au inmultit in ultima saptamana. Sarbatorile de Paste genereaza intr-adevar un varf in ceea ce priveste cererea de servicii de curierat insa volumul crescut dinaintea Pastelui este urmat de o saptamana cu volum scazut de comenzi. In consecinta, putem spune ca situatia se echilibreaza, iar luna in care se sarbatoreste Pastele nu iese din graficul obisnuit in ceea ce priveste volumul comenzilor”, au precizat oficialii FAN Courier.

Piata de curierat s-a mentinut in 2011 la 200 de milioane de euro, nivel similar cu cel din anii anteriori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri