Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a acordat trei contracte de formare profesionala asocierii conduse de firma MS Expertmob pentru instruirea a peste 1.700 de fermieri care au beneficiat de fonduri europene pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta in regiunea Dezvoltare Sud si Bucuresti Ilfov.
Ministerul a atribuit un contract de 726.000 lei pentru organizarea de actiuni de formare profesionala pentru fermierii care au accesat masura 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”. In cadrul proiectului vor fi organizate 15 sesiuni de formare profesionala pentru un numar de 361 fermieri. In cadrul fiecarei sesiuni de formare profesionala vor fi pregatiti aproximativ 25 de fermieri pe parcursul a 5 zile în urmatoarele domenii: managementul general al fermei, contabilitatea primara a fermei, agricultura ecologica si marketingul produselor agricole.

Ofertantul care a castigat contractul pentru zona Giurgiu este asociarea condura de MS ExpertMob, aceeasi companie care a castigat alte doua contracte pentru formarea fermierilor care au accesat fonduri europene prin masura 141, in aceasta luna.

Compania a mai castigat un contract pentru regiunea Prahova in valoare de 530.000 lei.

In cadrul proiectului vor fi organizate 11 sesiuni de formare profesionala pentru un numar de 275 fermieri. In cadrul fiecarei sesiuni de formare profesionala vor fi pregatiti aproximativ 25 de fermieri pe parcursul a 5 zile in urmatoarele domenii: managementul general al fermei, contabilitatea primara a fermei, agricultura ecologica si marketingul produselor agricole.

In Teleorman, compania ar urma sa organizeze 45 de sesiuni de formare pentru 1111 fermieri. Contractul se ridica la 2,16 milioane lei.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma este detinuta de Matei Paul Andrei, un tanar de 25 de ani, si are 4 angajati si mai multe conventii civile. Matei a spus pentru wall-street.ro ca sesiunile de formare profesionala vor demara intr-o saptamana. De aceste sesiuni se vor ocupa 7 asistenti manager.

Firma MS ExpertMob a avut in 2011 afaceri de aproape 1,5 mil. lei, potrivit lui Matei. „Anul trecut am inceput sa lucram mai intens”, a declarat proprietarul companiei. Intrebat daca se asteapta ca businessul sa creasca si in acest an, dupa majorarea uriasa din 2011, Matei a spus ca avand in vedere ca deja a castigat contracte probabil se va mentine trendul pozitiv.

Datele ministerului de finante arata ca in 2010 compania inregistra afaceri de circa 150.000 lei si un profit de aproximativ 60.000 lei.
Matei nu a specificat cat la suta din business provine din contractele cu statul.

Numele MS ExpertMob apare in declaratia de interese a Elenei Cornelia Matei din 2011. La aceea data, ea ocupa functia de auditor la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. La data completarii declaratie Cornelia Matei detinea inca 50% din compania, ulterior ea a cedat partile sociale catre Matei Paul Andrei, care este in prezent asociat unic.

Ministerul Agriculturii si dezvoltarii rurale mai a atribuit un contract pentru Organizarea de ateliere de lucru si seminarii avand ca problematica subiecte legate de programarea, implementarea, monitorizarea, controlul, evaluarea, raportarea si promovarea Programului National de Dezvoltare Rurala cu participarea Autoritatii de Management si a altor institutii responsabile; 2. Organizarea de vizite de studiu, schimburi de informatii si experienta in diverse State Membre ale Uniunii Europene cu scopul de a facilita participantilor cunoasterea directa a solutiilor de programare si de implementare adoptate de institutiile Statelor Membre responsabile de gestionarea fondurilor comunitare pentru dezvoltare rurala, în vederea perfectionarii cunostintelor si tehnicilor dobandite in domeniile proprii de activitate.

In valoare de 875.000 lei, contractul a fost castigat de WYG International Consulting.

Potrivit unei statistici a Autoritatii de management pentru PNDR, bazate pe datele inregistrate in tabelele de monitorizare, la 22 decembrie anul trecut erau incheiate contracte sau intelegeri de finantare pentru 46.208 de proiecte.

Cele mai multe proiecte care aveau contracte sau intelegeri de finantare incheiate se incadrau in masura 141, adica sprijinirea fermelor de semi-subzistenta, cu peste 33.700 de proiecte, valoarea totala fiind de peste 252 milioane euro. Cea mai mare suma insa, peste 1, 5 mld. euro a fost distribuita pe 600 de proiecte de renovare si dezvoltare a satelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri