Tribunalul Cluj a respins o noua actiune a unor organizatii neguvernamentale care cereau anularea certificatului de urbanism al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), a anuntat compania, care afirma ca, in aceste conditii, documentul este "in vigoare si perfect valabil".
"Tribunalul Cluj a validat ieri (marti - n.r.), din nou, Certificatul de Urbanism 87 din 2010, respingand actiunea unor ONG-uri care se opun prin orice mijloace crearii de locuri de munca, intr-o zona in care peste 80 la suta dintre locuitori nu au un loc de munca stabil", afirma reprezentantii companiei miniere, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Potrivit RMGC, cererea de anulare a certificatului de urbanism pentru mina din Apuseni a fost formulata de Asociatia Aurarilor Alburnus Maior si Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu. Compania aminteste ca, in decembrie anul trecut, Tribunalul Bucuresti a respins o actiune similara formulata de Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice, iar in mai 2011 Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv si irevocabil o cerere de suspendare a aceluiasi document.

"Astfel, Certificatul de Urbanism 87 din 2010 este in vigoare si perfect aplicabil", scriu reprezentantii RMGC.

Decizia pronuntata marti de Tribunalul Cluj poate fi insa atacata cu recurs, lucru pe care compania nu il mentioneaza in comunicat.

"Instantele din Romania confirma acest lucru pentru a patra oara in ultimii doi ani, dupa incercari repetate din partea acestor ONG-uri care se opun crearii a mii de locuri de munca in zonele defavorizate din Muntii Apuseni. Atat instantele din Bucuresti, cat si cele din Cluj au considerat nefondate cererile de anulare a certificatului de urbanism emis catre RMGC", mai spun reprezentantii companiei.

Citat in comunicat, directorul general al RMGC, Dragos Tanase, aminteste cum compania miniera a castigat 15 procese "importante", majoritatea initiate, potrivit acestuia, "de cateva ONG-uri care lupta impotriva crearii de locuri de munca si impotriva dezvoltarii economice".

Reprezentantii companiei acuza ONG-urile care se opun poiectului de faptul ca "abuzeaza de timpul instantelor de judecata", supunandu-le atentiei cereri "nefondate din punct de vedere juridic".

La Rosia Montana, judetul Alba, se afla cel mai important zacamant de aur din Romania. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint, a fost concesionat in vederea exploatarii catre compania RMGC. Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social. Statul, prin firma Minvest Deva, are o participatie de 19,31% in RMGC.
Minvest Deva este controlata de Ministerul Economiei.

In spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri