Carrefour ar putea sa renunte la afacerile din Romania si din alte opt tari in aceasta vara, scrie Retaildetail.eu, care citeaza un raport al analistilor ING.
Cel mai mare retailer european si al doilea la nivel mondial ar putea sa isi anunte iesirea si din Argentina, Belgia, Grecia, Italia, Malaesia, Polonia, Taiwan si Turcia, se mai arata in raportul ING.

Potrivit unor zvonuri din piata, un anunt oficial ar putea sa fie facut odata cu anuntarea rezultatelor financiare semestriale din 2012.

Pietele emergente nu au adus rezultatele asteptate de catre actualul CEO al Carrefour, Lars Olofsson, si nici planul acestuia de resuscitare a hipermaketurilor, care era considerat mandria companiei, dar care a ajuns sa reprezinte in final doar o slabiciune.

Georges Plassat va prelua functia de CEO al companiei in aceasta vara, acesta aratandu-se dispus sa ia masuri dure pentru a redresa rezultatele slabe ale retailerului francez. Grupul a anuntat o crestere a vanzarilor cu doar 1,5% in primul trimestru, pana la 22,5 miliarde de euro, declinul pietelor din Europa de Sud-Est fiind contrabalansat de evolutia mai buna din America Latina si Asia.

In Romania, vanzarile Carrefour au crescut cu 3,6% in primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro.

Carrefour are o expunere ridicata pe statele din sudul zonei euro, unde conditiile economice dificile din ultimii ani au fost accentuate de masurile recente de austeritate.

Grupul are probleme de cativa ani, derivate partial din dependenta de hipermarketuri, care pierd teren in Europa de Vest deoarece consumatorii au tot mai putin timp liber, preferand sa-si faca cumparaturile de la magazine de cartier sau de pe internet.

Carrefour are in Romania 52 de supermarketuri, 5 francize si 25 de hypermarketuri.

Nokia si Tnuva sunt alte doua nume mari care si-au anuntat exit-ul din Romania in ultimele 12 luni.

Sursa imagine: compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri