Producatorul de caramida din Zalau, Cemacon SA, a inregistrat dupa primele trei luni ale anului 2012 o crestere a vanzarilor de 30% fata de perioada precedenta a anului trecut.
Caramizile POROBLOC, disponibile intr-o gama diversa, cu diferite dimensiuni, proprietati termice si caracteristici tehnice, destinate construirii peretilor interiori si exteriori, sunt produse de catre Cemacon SA cu cea mai mare si mai moderna linie de productie de profil din tara, la cel mai bun raport calitate / pret.

Desi piata constructiilor din Romania se confrunta cu mari greutati in ultimii ani, evolutia constant ascendenta a Cemacon SA demonstreaza ca motorul oricarei afaceri este managementul eficient.


“Performantele de vanzari pe care Cemacon SA a reusit sa le inregistreze chiar si pe fondul scaderii pietei materialelor de constructii au venit ca urmare a unor masuri corecte si eficiente, bazate pe buna cunoastere a pietei si pe intuirea exacta a tendintelor acesteia, pe care managementul Cemacon SA le-a operat cu responsabilitate”, afirma Liviu Stoleru, Director General Cemacon SA.
“In luna septembrie a anului trecut, Cemacon SA a implementat cu succes un plan de restructurare, elaborat de management, prin care au fost asigurate solutiile pentru depasirea perioadei de extrasezon. In februarie 2012, a fost repornita activitatea de productie la fabrica de la Recea, cea mai mare si moderna facilitate de productie de blocuri ceramice din Romania. Managementul companiei a reusit si in 2012 reducerea bazei de costuri fixe, prin eficientizari la nivelul personalului indirect si direct productiv, numarul total al angajatilor Cemacon fiind redus cu 22% fata de anul precedent. Pe de alta parte, in urma renegocierii contractelor cu principalii furnizori, prin restructurarea unor procese operationale si printr-un control al nivelului stocurilor, s-au pus bazele obtinerii unei profitabilitati din activitatea de exploatare superioara celei din 2011”, explica Stoleru.
In luna martie 2012, Cemacon SA a obtinut acceptul ANAF in vederea reesalonarii datoriilor acumulate, pentru o perioada de 30 de luni, ceea ce va contribui substantial la relaxarea presiunilor de plati.

“Luand in considerare, pe de o parte, contextul actual si perspectivele imediate de pe piata materialelor de zidarie, iar, pe de alta parte, resursele interne ale companiei, produsele de calitate premium, costurile de productie competitive, strategia de vanzari si echipa de management actuala, precum si sprijinul activ al actionarilor si al bancii finantatoare, privit ca o preconditie a performantei, managementul executiv al Cemacon SA isi propune in continuare obiective ambitioase pentru anul 2012, insemnand continuarea expansiunii cotei de piata in conditii de revenire pe profit a activitatii companiei”, apreciaza Directorul General al Cemacon SA.



www.cemaconzalau.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri