OMV Petrom (SNP) ar putea construi inca o termocentrala pe gaze, cu o capacitate similara cu cea a unitatii de la Brazi, a declarat directorul diviziei Energie si Mediu a Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), Carmencita Constantin, conform Mediafax.
Petrom analizeaza o astfel de investitie, proiectul urmand sa fie realizat in cazul in care compania va gasi rezerve comerciale de gaze in Marea Neagra, a afirmat Constantin la o conferinta pe teme energetice, fara sa ofere detalii.

Reprezentantii OMV Petrom au afirmat ca in prezent nu exista o decizie privind constructia altei termocentrale.

"Strategia companiei pentru 2015 include proiectul de constructie a centralei de 860 de MW de la Brazi. La acest moment nu exista nicio decizie de constructie a unei alte centrale. Strategia companiei pentru 2021 este in curs de elaborare si estimam ca va fi finalizata in acest an", a comunicat compania.

Constructia termocentralei de la Brazi a inceput in 2009 si a fost finalizata in 2011, valoarea investitiei fiind de 500 milioane de euro, dar unitatea nu a intrat inca in exploatare.

Termocentrala are o putere instalata de 860 MW si va acoperi 8% din productia de electricitate la nivel national.

La constructia unitatii a contribuit si ISPE, asigurand servicii pentru una dintre companiile care au administrat proiectul - Metka, Grecia.

Compania OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV si are in concesiune mai multe perimetre in Marea Neagra. In luna februarie compania a anuntat ca a facut o descoperire semnificativa de gaze in Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri