Grupul CEZ, detinut de statul ceh, este in discutii avansate pentru achizitia unor proiecte de productie a energiei din surse eoliene in Romania, Germania si Polonia, a declarat Adrian Borotea, corporate affairs manager in grupul ceh CEZ, conform Mediafax.
"Suntem in discutii avansate pentru achizitia, in special, a unor proiecte eoliene. Avem si discutii, dar nu chiar atat de avansate, pe zona de microhidrocentrale", a afirmat Borotea.

CEZ a intrat pe piata energetica romaneasca in 2005, cand a preluat de la stat distribuitorul de energie Electrica Oltenia, si opereaza in prezent mai multe hidrocentrale si parcuri eoliene.

CEZ construieste la Fantanele si Cogealac un parc eolian care va avea o putere instalata de 600 MW, aproape cat un reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda, valoarea proiectului fiind de 1,1 miliarde de euro.

Totodata, CEZ este prezent in sectorul productiei de energie in microhidrocentrale, prin preluarea, anul trecut, a unei companii de profil de la grupul rus TMK.

Borotea declara in luna februarie ca grupul ceh are disponibila suma de trei miliarde de euro pentru investitii in unitati de productie a energiei. O parte din aceasta suma ar putea fi investita in noi parcuri eoliene in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri