Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Sud Estul Europei, a lansat o noua gama de carburanti, de o calitate superioara. Noul portofoliu include Euro Diesel 4, Top Euro Diesel 4, Premium fara plumb 95, Eco Premium, precum si Top Premium 99+ si Top Nordic Diesel, care au fost deja lansate.
Utilizarea acestora imbunatateste performantele masinii, conferind putere maxima, protectie sporita a motorului si consum redus de carburanti.Acestea sunt cele mai bune produse care au existat vreodata in reteaua Petrom; prin lansarea lor, atingem un obiectiv important din strategia de marketing, care vizeaza imbunatatirea continua a serviciilor si produselor, a declarat dl. Tamas Mayer, Membru al Comitetului Executiv, responsabil pentru activitatea de Marketing.

In plus, datorita continutului redus de sulf, noii carburanti sunt mai putin poluanti. Acestia sunt obtinuti integral in rafinariile Petrom, Arpechim si Petrobrazi.

Noua gama continua linia inceputa cu Top Premium 99+, lansat in mai 2005, si Top Nordic Diesel, introdus in ianuarie 2006. Euro Diesel 4, Top Euro Diesel 4, Top Premium 99+, Premium fara Plumb 95 si Eco Premium 95 inlocuiesc gama existenta pana de curand in benzinarii. Noii carburanti au un continut de sulf, de maximum 50 ppm, si corespund normelor Euro 4.

Top Euro Diesel 4 si Euro Diesel 4 sunt destinate vehiculelor cu motor diesel din generatia Euro 4, dar pot fi utilizate si pentru cele din generatiile Euro 1 Euro 3. Continutul de sulf al acestor produse a fost redus de la 350 ppm la 50 ppm.

In cazul benzinelor Top Premium 99+ si Premium Fara Plumb 95, pentru motoare Euro 1 Euro 4, continutul de sulf a fost redus de la 150 ppm la 50 ppm.

Eco Premium 95 este o benzina destinata vehiculelor de productie mai veche, fara catalizator, care contine un aditiv special care inlocuieste plumbul.

Cred ca este remarcabil faptul ca putem obtine toate aceste produse, care indeplinesc standardele de calitate ale Uniunii Europene pentru 2007, in propriile noastre rafinarii. Noii carburanti sunt rezultatul retehnologizarilor si modernizarilor din Petrobrazi si Arpechim, pentru care, pana in 2010 se vor investi circa 1 miliard de euro, a declarat dl. Jeffrey Rinker, Membru al Comitetului Executiv, responsabil pentru Rafinare si Produse petrochimice.

Calitate sporita prin cea mai extinsa retea de benzinarii din Romania
Petrom asigura clientilor sai carburanti de calitate la preturi accesibile, in cele mai bune conditii. Ca parte a strategiei de dezvoltare, Petrom a introdus in cursul anului trecut un nou concept de benzinarie, Petrom V, care impune noi standarde in domeniu. Circa 250 de statii Petrom V vor fi operabile pana in 2010.

La inceputul anului compania a achizitionat statiile OMV din Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, iar recent a fost incheiata o tranzactie cu MOL pentru preluarea a 30 de noi statii in Romania.

Carburantii disponibili in reteaua Petrom sunt obtinuti in rafinariile proprii. in prezent, ambele rafinarii produc carburanti in conformitate cu normele europene de mediu si calitate.in cursul anului 2005, Petrobrazi si Arpechim au obtinut in 2005 autorizatia integrata de mediu, in concordanta cu legislatia romaneasca pentru industrie.
Cele mai importante obiective ale Petrom in segmentul de rafinare vizeaza cresterea nivelului de performanta al rafinariilor, prin ample procese de modernizare.

Pana in 2010, rata de utilizare a rafinariilor (in prezent de circa 80%) va creste la 95%, datorita utilizarii optime a instalatiilor.
Emisiile de la rafinarii sunt permanent monitorizate, iar investitiile constante vor permite reducerea acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri