Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 639,5 milioane dolari, in scadere cu 13% fata de nivelul de 735,8 milioane dolari (2,2 miliarde lei) inregistrat in 2011, si un profit net de 71,3 milioane dolari, cu 5% mai mic, transmite Mediafax.
Compania a inregistrat in 2011 un profit net de 75 milioane dolari (228,9 milioane lei).

Pentru acest an, Alro estimeaza ca va avea venituri de 685,6 milioane dolari, in coborare cu 22% comparativ cu nivelul de 880,5 milioane dolari din 2011, reiese dintr-un comunicat al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In comunicat compania prezinta indicatorii financiari pentru acest an doar in dolari, in timp ce rezultatele pentru 2011 sunt in lei. La transformarea cifrelor aferente anului trecut din lei in dolari a fost luat in considerarea cursul mediu leu-dolar publicat de BNR pentru 2011, de 3,04 lei.

Alro va distribui dividende de 225,8 milioane lei din profitul de anul trecut, in crestere cu 41% fata de 2011. Compania va derula in acest an investitii de 25,3 milioane de dolari.

Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki, detine impreuna cu o firma grup, Conef, 87,96% din actiunile Alro, iar 10,2% din titluri sunt in portofoliul Fondului Proprietatea.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Alro a fost realizata joi, cand pretul a scazut cu 1,09%, la 2,78 lei. La aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 1,94 miliarde lei (600 milioane de dolari).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri