„Valoarea acestei investitii este de 3,5 milioane de euro, cu ajutorul ei vom mari capacitatea de productie a fabricii de furaje (exista deja o unitate care opereaza-n.r.) cu aproximativ 40 de procente” declara Iustin Paraschiv.

Furajele produse la Pajo Holding in Valcea au in componenta cereale produse in Romania, in mare parte pe terenurile gestionate de grup. Pentru ca acest gen de furaje sa ajunga pana in gospodariile micilor fermieri romani, Pajo Holding a dezvoltat deja o linie de ambalare a acestora in saci. Fabrica de furaje a Pajo Holding de la Valcea a avut luna trecuta cea mai mare productie din istoria sa.

„Se vad rezultatele noii echipe de management care a preluat fabrica de furaje a Pajo Holding, echipa ce si-a inceput activitatea spre sfarsitul anului trecut. Fabrica a atins luna trecuta un volum de aproximativ 7.000 tone de furaje produse si vandute, fiind cea mai buna luna a fabricii de la pornirea sa. Rezultatul obtinut ne face sa speram ca putem ajunge cel mai mare producator si distribuitor de furaje din Romania. Capacitatea totala de productie va ajunge, odata cu finalizarea noii investitii, la 100 de mii de tone de furaje anual” declara Iustin Paraschiv.

A doua linie de business a Pajo Holding este reprezentata de cresterea vitelor de carne, cu ferme in judetul Prahova langa orasul Mizil, anul trecut ruland 4000 de capete. Pentru acest an estimam o crestere cu peste 10 procente a efectivelor, pana la valoarea de 4500 de capete” declara Iustin Paraschiv.

Citeste si:

Sistemul de management in care este gestionata fabrica de furaje a Pajo Holding este aplicat si in cazul parteneriatului sub care se dezvolta fermele de porcine de la Valcea.

„Dupa jumatate de an, in cadrul acestui parteneriat s-a ajuns deja la 25.000 de capete. Am apelat la o rasa de porc din Germania, caruia i-am aplicat un sistem de furajare bazat pe produsele Pajo Holding, furaje produse exclusiv din cereale romanesti” declara Iustin Paraschiv.
. „Investim masiv in zootehnie pentru ca retailul detinut de familia Paraschiv – sub brandurile Ana si Cornel, La Provincia si Abatorul de la Ceptura – sa-si poata pastra traditia de a vinde doar carne produsa in Romania” declara Iustin Paraschiv.

Pajo Holding face parte din grupul de firme apartinand familiei Paraschiv, grup ce a incheiat 2011 cu o cifra de afaceri de peste 170 de milioane de euro si are afaceri in domeniul agro-zootehnic, trading si retail. Alte companii membre in grup sunt: Ana si Cornel, Carmistin, Ladrisi Grup sau Avicarvil.